Slide 179 Slide 212 Slide 229 Slide 227 Slide 211 Slide 214 Slide 129 Slide 210 Slide 159 Slide 156 Slide 166 Slide 196 Slide 230 Slide 153 Slide 174 Slide 218 Slide 216 Slide 184 Slide 161 Slide 193 Slide 164 Slide 148 Slide 128 Slide 139 Slide 201 Slide 169 Slide 228 Slide 178 Slide 138 Slide 226 Slide 197 Slide 142 Slide 131 Slide 177 Slide 206 Slide 205 Slide 202 Slide 130 Slide 183 Slide 199 Slide 204

Familie Groepsreis Costa Rica Boomslingeren als Tarzan!

Vertrek: zaterdag 28 april 2018
Terugkomst: zondag 13 mei 2018
Lengte: 16 daagse reis
Status: Reeds voorbij
Prijs v.a.: €1649

DAG 1 Amsterdam - San José

We vertrekken vanaf Schiphol voor onze vlucht naar San José, de hoofdstad van Costa Rica en start- en eindpunt van onze reis. We worden naar ons eerste overnachtingshotel gebracht en kunnen lekker bijkomen.

DAG 2 San José - SarapiquiCa.90 km / ca. 2.5 uur

We zetten koers richting Sarapiqui. Onderweg rijden we door het bijzonder groene nevelwoud van Braulio Carrillo. Alleen al vanuit de bus is het uitzicht op dit nationale park met zijn in nevel gehulde, ruig beboste berghellingen, klaterende watervallen en slapende vulkanen adembenemend.

In de loop van de middag komen we aan in ons hotel met zwembad in Sarapiqui dat ligt aan de rand van het subtropisch regenwoud. Hier kun je een lekkere duik nemen of alvast op ontdekking gaan en de omgeving verkennen.

DAG 3 Sarapiqui

Laat de adrenaline door je lichaam gieren!

Wildwater raften en de eerste jungle tour

Spannend en ‘La Pura Vida’: een rafttocht over de Sarapiqui rivier (dagdeel, optioneel). Natuurlijk krijg je, voor je de rubberen raft instapt, uitgebreide instructies over de te volgen commando’s. We zetten de helmen op, gespen de zwemvesten goed vast, nemen onze posities in en met een Costa Ricaanse gids achterop de raft varen we naar de eerste stroomversnelling.

Gegil, gekrijs en gejuich als de eerste horde is genomen. Je manoeuvreert langs rotsblokken, duikt langs watervalletjes, peddelt hard door megagolven om vervolgens elkaar nat te spetteren en een duik in het water te nemen om lekker af te koelen. Voor de zekerheid peddelt een kanovaarder met de groep mee die alles scherp in de gaten houdt. Langs de oevers spot je langs de rustigere gedeeltes ook nog eens tal van kleurrijke watervogels.

Daarnaast heb je vandaag ook de kans om een tour te maken door het Tirimbina reservaat aan de Sarapiqui rivier (dagdeel, optioneel). Durf jij over de langste hangbrug van Costa Rica te lopen? Deze brug vormt namelijk de entree van het park. Tijdens de wandeling door het bos zie je met een beetje geluk je eerste toekan en apen.

DAG 4 Sarapiqui - La FortunaCa. 100 km / ca. 3 uur

Spannende beesten...

Reusachtige leguanen en een waterparadijs met glijbanen en watervallen aan de voet van de Arenal vulkaan

Voordat we verder reizen, heb je ’s ochtends nog de mogelijkheid een boottocht te maken op de Sarapiqui rivier (dagdeel, optioneel). Tijdens deze rustige riviertocht heb je kans om apen, hagedissen, tal van vogels en zelfs kaaimannen te zien. Houd je handen dus binnenboord en de camera in de aanslag. Misschien spot de gids in de bomen wel een beest waarvan de naam klinkt als ‘slof’. Dan bedoelt hij een ‘sloth’, dat is een luiaard. Je zult hem nog vaak zien, want hij siert zelfs het 10.000 colon bankbiljet in Costa Rica.

Na terugkomst geven marimbaspelers een voorstelling met originele Costa Ricaanse folkloremuziek voordat we op weg gaan naar onze volgende stop: La Fortuna.

Onderweg stoppen we om enorme groene leguanen van heel dichtbij te bespieden. Dan rijden we verder langs velden vol suikerriet, papaja en cassave en doemt het zicht op van de beroemdste vulkaan van Costa Rica: de Arenal. De laatste uitbarsting vond plaats in het jaar 2000. La Fortuna ligt aan de voet van deze vuurberg en is de ideale uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken.

Wat dacht je van de Baldi Hot Springs die we ‘s middags bezoeken? Dit is een waterparadijs midden in de natuur aan de voet van de Arenal met door de vulkaan verwarmde thermale baden, supersnelle glijbanen en een ‘wetbar’ voor een heerlijke cocktail. 

DAG 5 La Fortuna - Rincón de la ViejaCa. 180 km / ca. 4.5 uur

Vandaag rijden we naar het rustig gelegen en uitgestrekte vulkaan- en natuurgebied Rincón de La Vieja (ook wel Rincon genoemd). Een landschap met enerzijds vulkanische activiteit en anderzijds regenwoud. Je vindt er joekels van woudreuswortels, klaterende watervallen, heetwaterbronnen maar ook kokende modderpoelen, zwavelmeertjes en natuurlijk heel veel exotische diersoorten, planten en kleurige vlinders en vogels.

We komen ‘s middags aan bij onze lodge, waar je alle tijd hebt om lekker te zwemmen of nog even te wandelen in de omgeving.

DAG 6 Rincón de la Vieja

Roetsjen door de jungle!

Roetsjen door de jungle van een spectaculaire glijbaan

Wen er maar aan. Deze vakantie word je wakker van een oorverdovend oerwoudconcert van brulapen, tropische vogels, krekels en nog veel diersoorten.

Je vindt in dit gebied de mooiste ruiterpaden van het land en ’s ochtends heb je dan ook de mogelijkheid het bos- en bergrijke nationale park te ontdekken op de rug van een paard (optioneel, ervaring is niet nodig) op zoek naar één van de ‘verborgen’ watervallen. Of maak een wandeling in de omgeving op zoek naar neusberen, tapirs, kapucijnerapen, leguanen en nog veel meer exoten.

En wie wil nu niet 's middags midden in de jungle van een 400-meter lange spectaculaire glijbaan slingerend door de bossen als een speer naar beneden glijden? Dit is je kans.

DAG 7 Rincón de la Vieja - MonteverdeCa. 180 km / ca. 4 uur

Vandaag reizen we naar het mysterieuze nevelwoud van Monteverde. Door de vochtige warme lucht en de hoge ligging is dit tropische bos enorm dicht begroeid en zijn de boomtoppen door nevels omgeven. De bomen hebben hier soms heel rare vormen en hun dikke takken lijken wel grote armen waarop varens, mossen, bromelia's en orchideeën groeien.

Ook dit nevelwoud is rijk aan insecten, vlinders, vogels -  zoals de moeilijk te spotten roodgroengekleurde quetzal met zijn grappige kuifje - en uiteraard dieren zoals de mensschuwe jaguar. 
 

DAG 8 Monteverde

Slinger als Tarzan door de jungle tijdens de canopy tour

Het is zover: de dag van de ‘canopy tour’ is aangebroken (optioneel, dagdeel). We slingeren onder begeleiding van een gids als echte Tarzans door de bomen. Iedereen kan het en na afloop ben je apetrots dat je dit avontuur hebt beleefd. Wil je niet slingeren, maar wel hoog boven de bomen uittorenen? Kies dan voor de 'skywalk'. Je wandelt dan over ‘paden’ 35 meter boven de grond en passeert meerdere hangbruggen.

's Middags zijn we weer terug in het dorpje Santa Elena, waar ons hotel is en heb je nog de gelegenheid de kikkertuin te bezoeken.

DAG 9 Monteverde - omgeving Manuel AntonioCa. 200 km / ca. 5 uur

‘s Ochtends rijden we richting het nationale park Manuel Antonio aan de Grote Oceaan voor een paar dagen zon, zwembad, zee en strand. We stoppen onderweg bij een brug waar je gigantische spitssnuitkrokodillen als boomstammen in de rivier ziet.

Niet ver van Manuel Antonio ligt het gezellige plaatsje Quepos. Bezoek hier bijvoorbeeld de sfeervolle groente- en souvenirmarkt. Na aankomst in het overnachtingshotel heb je vrije tijd om een duik te nemen in het zwembad.

DAG 10 EN 11 omgeving Manuel Antonio

Boogie boardles in Manuel Antonio

Op het door palmbomen omringde tropische strand van het dorpje Manuel Antonio leer je met een boogie board de golven bedwingen. Als snel lukt het je om op de golf mee te surfen tot op het strand.

In de omgeving vind je tal van toeristische winkeltjes en gezellige restaurants. Vlakbij ligt de ingang van het gelijknamige nationale park. Zonder al te veel moeite (vergeet je verrekijker niet) spot je hier tal van dieren zoals luiaards, toekans, wasbeertjes, leguanen, gifkikkers, doodshoofdaapjes, vlinders, neusbeertjes, kapucijnapen, brulapen, slangen, hertjes, vleermuizen en rode krabjes.

De goudgele stranden zijn omlijst met prachtige baaien en eilandjes. Voor de kust zijn zelfs dolfijnen en - afhankelijk van het jaargetijde -  migrerende walvissen te zien. Neem dus vooral je zwemkleding en handdoek mee. Dit alles maakt Manuel Antonio tot één van de meest toegankelijke en populairste nationale parken van het land. 

DAG 12 omgeving Manuel Antonio - San JoséCa. 170 km / ca. 4 uur

In de loop van de middag vertrekken we naar San José, waar we alweer onze laatste vakantieavond doorbrengen.

DAG 13 San José - Amsterdam

[Luiaard in een boom op Cahuita]
We hebben nog een vrije ochtend om even lekker rond te lopen in San José en misschien nog wel wat souvenirs te kopen. In de loop van de middag worden we opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor onze terugvlucht naar Nederland.

DAG 14 Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Einde van een prachtige reis vol natuur, actie en avontuur.

Rob Land Reizen is een merknaam van Rob Land Personal Touch Travel. De reizen die je via deze website boekt worden afgehandeld door Rob Land Personal Touch Travel. Daardoor vallen zij onder de ANVR reis- en boekingsvoorwaarden, en worden gedekt door SGR en Calamiteitenfonds.