Slide 202 Slide 230 Slide 174 Slide 177 Slide 164 Slide 201 Slide 229 Slide 148 Slide 179 Slide 183 Slide 169 Slide 210 Slide 139 Slide 156 Slide 204 Slide 161 Slide 228 Slide 131 Slide 153 Slide 178 Slide 130 Slide 197 Slide 166 Slide 193 Slide 159 Slide 212 Slide 128 Slide 184 Slide 227 Slide 216 Slide 214 Slide 226 Slide 129 Slide 218 Slide 196 Slide 199 Slide 211 Slide 138 Slide 142 Slide 206 Slide 205

Familie Groepsreis Ecuador: Indianen, Andes en Amazone VP met excursies!

Vertrek: zaterdag 28 april 2018
Terugkomst: vrijdag 11 mei 2018
Lengte: 14 daagse reis
Status: Reeds voorbij
Prijs v.a.: €1699

DAG 1 Amsterdam - Quito

Vertrek vanaf Schiphol voor onze vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador.  
Aan het einde van de middag komen we aan in deze 'Stad van de Eeuwige Lente', die omringd wordt door de hoge bergtoppen van het Andesgebergte en op 2.800 meter hoogte ligt. Onze reisleider staat ons hier al op te wachten en samen gaan we naar ons hotel in het centrum van Quito om bij te komen van de reis en te acclimatiseren.

DAG 2 Quito / bezoek Evenaar

Mitad del Mundo

Het monument iets ten noorden van Quito bevindt zich precies op 0°, letterlijk het midden van de wereld!

Quito is één van de best bewaarde koloniale steden van Zuid-Amerika en kent een aangenaam klimaat. We beginnen onze rondreis met een stadstour door het historische centrum langs het centrale plein (La Plaza de la Independencia), de San Francisco kerk uit 1534 en de Basilica, een prachtige gotische kerk. De eventuele entreegelden tijdens de stadstour zijn exclusief.

Wat opvalt zijn de ‘indigenas’, afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners van Ecuador met hun kleurrijke kleding en hoedjes. 
Wist je dat het Spaanse woord ‘ecuador’ evenaar betekent? We gaan ’s middags op weg naar ‘het midden van de wereld’. Zo sta je 23 kilometer ten noorden van Quito, op 2.483 meter hoogte, letterlijk met één been op het noordelijk en één been op het zuidelijk halfrond. We nemen een kijkje in het evenaar museum Inti Ñan. Hier leer je tal van eigenaardige feitjes en doe je allerlei proefjes (entreegelden inclusief). Wist je bijvoorbeeld dat de dag en nacht even lang duren aan de evenaar en dat je de zwaartekracht er minder sterk is? Dat betekent dat je hier minder weegt. 

DAG 3 Quito - Tena

Vandaag dalen we af naar de jungle bij Tena in het Amazonegebied. Onderweg maken we een pitstop in Guango/Papallacta voor een picknick. Dit is een waar paradijs om kolibries te spotten en fotograferen. Gaandeweg neemt de luchtvochtigheid toe en stijgt de temperatuur. Dan is het zover: we stappen in een weelderig groene omgeving in de boot naar de mooie Casa del Suizo lodge mét zwembad aan de rivier de Napo.
Het verblijf is op basis van volpension, met excursies in de tropische omgeving inbegrepen. 's Middags doen we al onze eerste jungle-activiteit.

!Let op: aangezien we met kleine bootjes naar onze lodge varen, is een weekendtas nodig.

DAG 4 Tena

Welcome to the jungle!

We gaan op safari in de jungle rondom Tena, zowel te voet als per boot. Samen met onze lokale gids bespreken we het programma. Breng een bezoek aan de inheemse Kichwa, laat je gezicht traditioneel beschilderen en schiet met de typische blaaspijp. Durf jij samen met de Kichwa larven te eten, een lokale delicatesse?

Leer tijdens een wandeling door het regenwoud meer over de medicinale werking van de planten en bomen en spot tal van bont gevederde vogels. Je mag hiervoor rubberen laarzen van de lodge gebruiken. Of misschien ga je wel vissen op piranha’s en leer je hoe hier goud wordt gewonnen in de rivier. In het dierenopvangcentrum Amazoonico worden dieren opgevangen die het slachtoffer zijn geworden van illegale handel. 
Sluit de dag af met een heerlijke duik in het zwembad.

!Let op: het daadwerkelijke excursie-programma hangt af van de lodge waarin je verblijft.

DAG 5 Tena - Baños

Voordat we het oerwoud achter ons laten, brengen we dicht bij Tena een bezoek aan een  prachtige botanische jungletuin waar we na een korte rondleiding een boom zullen adopteren. Zo dragen we als FOX ons steentje bij aan het behoud van het regenwoud.

Vlakbij het subtropische plaatsje Baños wandelen we naar de waterval Pailon del Diablo. Vervolgens kun je in de ‘Casa del Arbol’, een prachtig gelegen boomhut, spectaculair schommelen terwijl je uitkijkt over de vallei onder je. 
Baños is een sfeervol stadje aan de voet van de Tungurahua vulkaan, vooral bekend om zijn geneeskrachtige heetwaterbronnen. In Baños slapen we in een fijn hotel met zwembad.

DAG 6 Baños

Salsa les!

's Avonds gaan we, net als de latino's in dit land, los op Salsa les!

Baños is een heerlijk dorp gelegen op 1800 meter, en er zijn zoveel dingen te doen dat we deze dag vrij hebben zodat iedereen kan kiezen wat hij wil. Bijvoorbeeld lekker badderen in de hot springs, sportief eropuit of een terrasje pakken op het plein. Aan het einde van de dag krijgen we het op onze heupen tijdens een gezamenlijke salsa les. Wist je trouwens dat de lokale delicatesse geroosterde cuy is, oftewel cavia?

DAG 7 Baños - Chimborazo - Guamote

We rijden over een mooie route naar de vulkaan Chimborazo. Onderweg maken we wat stops om de Chimborazo te bewonderen, met 6.310 meter de hoogste (dode) vulkaan van Ecuador.
We trekken de wandelschoenen aan en beklimmen de vuurberg tot aan de tweede berghut. Op een mooi plekje in het park genieten we van een heerlijke picknick.

Ben je avontuurlijk en sportief? Daal af op een mountainbike, een echte adrenaline kick (optioneel, minimale leeftijd 12 jaar, minimale lengte 1.50 meter).

Na de lunch gaan we op weg naar Guamote, een klein plaatsje met een grote inheemse bevolking. Hiermee worden de bevolkingsgroepen bedoeld die voor de Spaanse kolonisatie het land bevolkten. Om verschillende redenen hebben deze etnische groepen het in Ecuador niet altijd gemakkelijk. Inti Sisi is een (van oorsprong Belgisch) vrijwilligersproject in Guamote dat zich richt op het verbeteren van de levensomstandigheden van de indianen in dit deel van de Andes. Dat gebeurt onder meer door computerlessen te geven, door middel van naailessen en met een kinderdagverblijf. 

Het hotel zorgt voor de doorlopende financiering van de projecten. We zullen hier twee nachten verblijven.

DAG 8 Guamote

We gaan de bergen rond Guamote in om in contact te komen met de lokale bevolking. Zo bekijken we een choza waarin nog veel families wonen en bezoeken we een kleuterschool en een lagere school (hoogstwaarschijnlijk is dit tijdens schoolvakanties niet mogelijk). Het blijft niet bij kijken, we gaan hier een ‘community experience’ aan. Dat betekent dat we in één van de gemeenschappen even opgaan in het dagelijks leven. Afhankelijk van het seizoen helpen we bijvoorbeeld mee met zaaien of oogsten of assisteren we de gemeenschappelijke schoonmaak van de school.

We lunchen in het dorp en leren zo meer over de leefwijze, cultuur en geschiedenis van deze hooglandbewoners.

DAG 9 Guamote - Alausí - Cuenca

We rijden door naar Cuenca en onderweg stoppen we in Alausí. Dit is het startpunt van de beroemde treinreis dwars door het Andesgebergte naar de 'Nariz del Diablo', de Duivelsneus. Een spectaculair spoortraject langs diepe ravijnen en door indrukwekkende kloven (deze indrukwekkende treinreis is optioneel). 

  
Het koloniale Cuenca is de op twee na grootste stad van het land en wordt ook wel beschouwd als de mooiste van het land. In de prachtige binnenstad, die de Werelderfgoedlijst van de UNESCO siert, vind je oude kerken en gebouwen uit de 16e en 17e eeuw. We verblijven hier twee nachten.

DAG 10 Cuenca

Vandaag hebben we een vrije dag in het koloniale Cuenca, dat evenveel kerktorens als vrouwen lijkt te hebben. Je kunt ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan een beroemde Panamahoeden-makerij. Deze hoeden komen dus niet uit Panama, maar uit Ecuador en Cuenca vormt het commerciële centrum ervan. Curieus genoeg is deze hoed erkend door de UNESCO als immaterieel cultureel erfgoed.

Lekker toeristisch maar wel zo gemakkelijk en interessant is de dubbeldekker stadsbus, waarmee je de stad verkent met uitleg in verschillende talen. Het buskaartje hiervoor is inbegrepen. Wellicht breng je de in Baños geleerde salsa skills in de praktijk wanneer je een dansje waagt in één van gezellige cafeetjes.

DAG 11 EN 12 Cuenca - Puerto López

Op dag 11 gaan we alweer op weg naar onze laatste stop: het strand van Ecuador met wellicht de Panama-hoed als souvenir in de bagage. 
Langzaam dalen we af naar het kustgebied en wordt het geleidelijk warmer en vochtiger. Dit is een prachtige route en bij het nationale park El Cajas - met niet alleen forelmeren, maar ook nevelwouden en moerassen - maken we een fotostop.

Het landschap verandert en we zien steeds meer papaya-, bananen- en rijstplantages op weg naar de kust. Hier groeit ook de wereldberoemde Ecuadoriaanse cacao. Chocoladeliefhebbers opgelet, bij een kleine gemeenschap krijgen we uitleg over hoe van de cacaovrucht uiteindelijk chocolade wordt gemaakt. Natuurlijk kunnen we het resultaat proeven. We genieten hier van een heerlijke lokale lunch, voor we verder gaan naar onze eindbestemming van vandaag, het badplaatsje Puerto Lopez. 
We blijven twee nachten aan het strand in een leuke hostería, met volop vrije tijd.

Naast lekker relaxen, kun je vanuit hier bijvoorbeeld ook een excursie maken naar Isla de la Plata, ook wel 'poor men's Galapagos' genoemd. Hier leven veel dieren die ook op de Galapagos-eilanden voorkomen, zoals Blauwvoet-Jan-Van-Genten, fregatvogels, albatrossen en zeeschildpadden. In het walvissenseizoen (half juni - eind september) is de kans bovendien groot dat je walvissen spot. 

DAG 13 Puerto López - Guayaquil - Amsterdam

Helaas, onze laatste dag in Ecuador! We rijden richting Guayaquil, waar we naar het internationale vliegveld gebracht worden. Tegen de avond vliegen we terug naar Amsterdam waar we een dag later aankomen.

Indien je een verlenging naar de Galapagos Eilanden boekt, slaap je vannacht in Guayaquil en vertrek je de volgende ochtend met het vliegtuig vanuit Guayaquil naar de Galapagos eilandengroep, zo'n 1.000 kilometer uit de kust van Ecuador. 

DAG 14 Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol en einde van een indrukwekkende rondreis door prachtig en veelzijdig Ecuador.

Rob Land Reizen is een merknaam van Rob Land Personal Touch Travel. De reizen die je via deze website boekt worden afgehandeld door Rob Land Personal Touch Travel. Daardoor vallen zij onder de ANVR reis- en boekingsvoorwaarden, en worden gedekt door SGR en Calamiteitenfonds.