Slide 138 Slide 184 Slide 204 Slide 230 Slide 211 Slide 164 Slide 226 Slide 130 Slide 178 Slide 131 Slide 196 Slide 227 Slide 166 Slide 129 Slide 228 Slide 153 Slide 148 Slide 197 Slide 179 Slide 139 Slide 199 Slide 212 Slide 156 Slide 229 Slide 183 Slide 216 Slide 214 Slide 128 Slide 206 Slide 218 Slide 161 Slide 201 Slide 177 Slide 174 Slide 205 Slide 193 Slide 202 Slide 142 Slide 159 Slide 169 Slide 210

Groeps Rondreis India en Nepal

Vertrek: donderdag 6 september 2018
Terugkomst: woensdag 26 september 2018
Lengte: 21 daagse reis
Status: Reeds voorbij
Prijs v.a.: €1699

DAG 1 Amsterdam - Delhi

Het is zover! We vertrekken vanaf Amsterdam naar Delhi, de hoofdstad van India.

DAG 2 Delhi

Heel vroeg in de ochtend komen we aan en worden we naar ons hotel gebracht. Nadat we zijn uitgerust, maken we in de loop van de dag een stadstour, waarbij we New Delhi bezoeken. We bekijken de indrukwekkende, in Islamitische stijl gebouwde Qutub Minar toren, de prachtige Lotus tempel en Humayun's Tomb, dat als voorbeeld diende voor het ontwerp van de Taj Mahal. Ook zien we India Gate en Parliament House.

DAG 3 Delhi

Vandaag maken we kennis met Old Delhi. We maken een foto-stop bij het schitterende 17e eeuwse Rode Fort en bezoeken de Jama Masjid moskee. Daarna een geweldige tocht per riksja door de nauwe straatjes en kleurrijke markten van de drukke handelswijk Chandni Chowk. Tevens brengt u een bezoek aan de crematieplaats van Gandhi.

DAG 4 Delhi - Jaipur

Op weg naar de Roze Stad, Jaipur. Vanwege de roze zandsteen krijgt de stad een exotische sfeer, vooral als de zon ondergaat. Jaipur is bijzonder fascinerend. U ziet hier mannen met oorbellen en tulbanden, en vrouwen in goudbestikte gewaden met opvallende zilveren sieraden. Jaipur heeft vele mooie paleizen en markten. In de avond zien we een Bollywood film in de bioscoop, in India een ware belevenis!

DAG 5 Jaipur

Vandaag bezoeken we enkele van de bezienswaardigheden in Jaipur. In deze Roze Stad zien we de Hawa Mahal, het schitterende paleis van de Winden. Het is zo gebouwd dat de hofdames van de maharadja onopgemerkt het straatleven konden bekijken. Vervolgens rijden we naar het indrukwekkende fort van Amber. Het paleis is nog in zó'n goede staat, dat u verwacht elk moment de maharadja en zijn harem te zien in de prachtige vertrekken met marmeren vloeren, mozaïek en duizenden spiegeltjes.

DAG 6 EN 7 Jaipur - Agra

Eén van de 7 wereldwonderen

U heeft haar vast al vaak op foto's gezien, maar eenmaal oog in oog met de Taj Mahal komt de schoonheid van het monument pas echt binnen.

Vertrek naar Agra met onderweg een bezoek aan de spookstad Fatehpur Sikri, de verlaten hoofdstad van het Moghul-rijk uit de 16de eeuw.

Agra is vooral bekend om de wereldberoemde Taj Mahal, het mooiste liefdesmonument ter wereld. Dit gebouw in haar volle glorie aanschouwen is gegarandeerd één van de hoogtepunten van uw reis. Om de drukte voor te zijn bezoeken we het vroeg in de ochtend en keren daarna terug naar het hotel voor een heerlijk ontbijt. Later op de dag bezoeken we het bekende rode fort van Agra.

DAG 8 Agra - Orchha

We reizen per trein van Agra naar Jhansi, een prachtige route. We vervolgen de weg naar Orchha, ooit de hoofdstad van de Bundela's. Tegenwoordig is Orchha een dorpje met een aangename sfeer, waar we in alle rust de schitterende paleizen en tempels bewonderen. We bezoeken het Orchha paleis, een paleis uit ±1530, dat nog in goede staat verkeerd.

DAG 9 EN 10 Orchha - Khajuraho

We rijden van Orchha naar Khajuraho, vooral bekend vanwege de tempels met erotische afbeeldingen. Deze beslaan maar 10% op van het totaal aan afbeeldingen, maar hebben de tempels wel wereldberoemd gemaakt. Ze zijn ruim duizend jaar oud, maar nog in zeer goede staat.

Khajuraho zelf is een verrassend gezellig plaatsje, waar je 's avonds heerlijk buiten kunt eten. We verblijven twee nachten in Khajuraho.

DAG 11 Khajuraho - Varanasi

Vandaag een lange dag in onze bus voor de boeg (het is tegen een toeslag ook mogelijk om te vliegen). We gaan dan ook vroeg op weg naar de meest heilige stad van India, Varanasi. Volgens de legende is het de oudste nog steeds bewoonde stad ter wereld en elke dag arriveren hier duizenden pelgrims om aan de Ganges te bidden of te mediteren. Aan de oever van de Ganges vinden crematies plaats, u hoort onafgebroken tempelbellen rinkelen en op de rivier ziet u honderden olielampjes drijven: een werkelijk onvoorstelbaar schouwspel en onze reizigers geven dan ook aan dat dit één van de meest onvergetelijke ervaringen van de hele reis was.

DAG 12 Varanasi

Indrukwekkend Varanasi

Tijdens de citytour die we vandaag maken zien we o.a. de Benares Hindoe Universiteit  en de Bharat Mata tempel, waar Moeder India geëerd wordt. Ook bezoeken we Sarnath dat een stukje buiten de stad ligt. Het is een heilige plek voor boeddhisten, omdat Boeddha er zijn eerste preek gaf.

DAG 13 Varanasi

Indrukwekkend Varanasi

Onze tip voor Varanasi: neem de tijd. Zoek een rustig plekje langs de ghats en neem de omgeving in u op. Pas dan kunt u door de hectiek heen de schoonheid ontdekken.

Vroeg in de ochtend maken we een boottocht over de Ganges, langs de badterrassen (ghats), zodat u getuige bent van de rituele handelingen van de pelgrims. Het is al een drukte van jewelste, maar er is zóveel te zien! Daarna wandelen we door de binnenstad, één groot doolhof. De nauwe straatjes worden vaak geblokkkeerd door loslopende koeien.

DAG 14 Varanasi - Lumbini (Nepal)

Vandaag rijdt u door een landelijke omgeving naar Lumbini. Lumbini is de geboorteplaats van Boeddha en daarmee één van de meest belangrijkste plaatsen van Nepal. Hierdoor ziet u hier veel verschillende boeddhistische elementen, zoals de Chinese boeddhistische tempel en de Birmese pagode.

DAG 15 EN 16 Chitwan Reservaat

Op zoek naar neushoorns

We maken een jeepdrive door Chitwan National Park. Vergeet uw verrekijker niet!

Dwars door de Terai laagvlakte gaan we op weg naar het schitterende Chitwan Natuurreservaat, waar tal van beschermde diersoorten wonen, waaronder de Bengaalse tijger en de neushoorn. We verblijven twee nachten aan de rand van het reservaat. We maken een jeepdrive door de prachtige groene jungle van Chitwan, op zoek naar de neushoorn!

Tijdens de moesson (juni t/m augustus) is de jeepdrive niet uitvoerbaar en wordt een bezoek gebracht aan het schitterende Twenty Thousand lake gelegen in de dichtbegroeide jungle.

DAG 17 EN 18 Chitwan - Pokhara

We rijden via een mooie route door de bergen naar het idyllisch gelegen plaatsje Pokhara, aan het kristalheldere Phewameer. Vanuit Pokhara hebben we een fantastisch uitzicht op de besneeuwde bergketens van het Anapurna massief. We maken een boottocht over het Phewameer, dat vooral 's ochtends een mystieke schoonheid uitstraalt, wanneer de ochtendnevel het meer bedekt en de eerste zonnestralen de hoge bergtoppen oplichten.

In Pokhara zijn vele mogelijkheden om schitterende wandelingen of trekkings te maken onder begeleiding van een gids.

DAG 19 Pokhara - Kathmandu

Tenslotte reizen we naar de innemende koningsstad Kathmandu, een levend museum vol paleizen, rijk gedecoreerde huizen en pagoda's. Kathmandu is één van de meest fascinerende steden ter wereld.

We wandelen door de kleurrijke bazaar met vele hindoetempeltjes en het prachtige Durbar Square, waar het wemelt van de marskramers en kooplui. Eerst brengen we een bezoek aan de Levende Godin, Kumari, waarna we naar de Swayambhunath tempel gaan. Vanaf deze tempel, ook wel apentempel genoemd omdat er zoveel apen leven, heeft u een geweldig uitzicht over de vallei.

DAG 20 Kathmandu


We bezoeken vandaag het bedevaartsoord Pashupathinath, waar aan de oevers van de heilige Bagmati rivier de Gouden Shivatempel staat. Dit is de belangrijkste en meest heilige Hindoe-tempel van Nepal en dé plek waar crematies plaatsvinden. Rondom de tempel lopen vele gebedsgenezers en Sadhu's, 'heilige mannen' met as beschilderde gezichten.

Ook bezoeken we het schitterende UNESCO-stadje Bhaktapur, ook wel Stad van de Gouden tempels genoemd. We maken een wandeling door het fascinerende plaatsje en zien pottenbakkers, eeuwenoude pagodes en paleizen. Tenslotte brengt u een bezoek aan Bodnath, één van de grootste stupa's ter wereld en één van de belangrijkste religieuze plaatsen van Nepal. De omgeving wordt ook wel Little Tibet genoemd vanwege de grote hoeveelheid Tibetaanse vluchtelingen (voornamelijk priesters) die hier hun toevlucht hebben genomen.

DAG 21 Kathmandu - Amsterdam

Vroeg in de ochtend is het tijd voor uw transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam, waar u laat in de middag aankomt. Einde van een onvergetelijke reis!

Rob Land Reizen is een merknaam van Rob Land Personal Touch Travel. De reizen die je via deze website boekt worden afgehandeld door Rob Land Personal Touch Travel. Daardoor vallen zij onder de ANVR reis- en boekingsvoorwaarden, en worden gedekt door SGR en Calamiteitenfonds.