Slide 164 Slide 218 Slide 179 Slide 139 Slide 206 Slide 229 Slide 204 Slide 159 Slide 128 Slide 166 Slide 226 Slide 131 Slide 153 Slide 178 Slide 228 Slide 161 Slide 211 Slide 129 Slide 214 Slide 148 Slide 169 Slide 210 Slide 196 Slide 142 Slide 193 Slide 212 Slide 201 Slide 197 Slide 227 Slide 199 Slide 202 Slide 177 Slide 205 Slide 183 Slide 184 Slide 130 Slide 174 Slide 138 Slide 230 Slide 156 Slide 216

Groepsrondreis Noord Thailand

Vertrek: zaterdag 19 mei 2018
Terugkomst: zaterdag 2 juni 2018
Lengte: 15 daagse reis
Status: Reeds voorbij
Prijs v.a.: €1299

DAG 1 Amsterdam - Bangkok

Het is tijd voor uw vakantie! Vandaag vliegt u naar het bruisende en indrukwekkende Bangkok.

DAG 2 Bangkok

We komen de volgende ochtend aan in het prachtige Bangkok, waar onze reisleider u al staat op te wachten. We rijden eerst naar het hotel om even bij te komen van de lange reis en genieten van een welkomstlunch. Daarna gaan we op pad en bezoeken we het Koninklijk Paleis, één van de belangrijkste plekken van Thailand. Hier zien we ook de schitterende tempels van de Gouden Boeddha en de Emerald Boeddha. Allebei erg belangrijk voor de Thai, waarbij de kleinere Emerald Boeddha zelfs gezien wordt als het belangrijkste symbool van het boeddhisme. 

In de avond kunt u genieten van een dinercruise over de Chao Praya rivier door een schitterend verlicht Bangkok (optioneel).  

Optionele excursies

Dinercruise op de Chao Praya rivier

Meer info over de excursies

DAG 3 Bangkok

Beleef Bangkok per fiets!

Fiets door de indrukwekkende stad langs kleurrijke markten, kruidenwinkeltjes, kleine eetstalletjes en zwaaiende Thai

We maken vandaag een uitgebreide kennismaking met de rest van deze wereldstad. We starten met een fietstocht door het hectische Chinatown, langs kleurrijke markten, Chinese kruidenwinkels en kleine eetstalletjes. Vervolgens varen we met een longtailboot door de klongs (kanalen) van Bangkok en genieten we vanaf het water van het uitzicht over de stad. We varen over de Chao Praya rivier om ook de ándere kant van deze wereldstad te bekijken: een aaneenschakeling van dorpen, fraaie tempels, groene doorkijkjes en zwaaiende passanten. 

Onderweg stoppen we bij een gezellig restaurantje voor een lekkere Thaise lunch voordat we weer terug worden gebracht naar ons hotel. Een onvergetelijk ervaring! De rest van de middag is ter vrije besteding.

Optionele excursies

Cabaret Calypso

Meer info over de excursies

DAG 4 Bangkok - Kanchanaburi

Vandaag verlaten we het drukke Bangkok en reizen we naar het rustige, groene Kanchanaburi. Per trein reizen we naar de beroemde ‘trein-markt’. Zodra de trein aankomt, rapen de marktkooplui op hun gemak hun koopwaar van de rails, om hun handeltje na het passeren van de trein weer voort te zetten. Bijzonder om te zien!

Vervolgens bezoeken we de kleurrijke drijvende markt; bij het eerste ochtendgloren komen marktkooplui uit de omgeving met hun bootjes van alles verkopen, van exotische fruitsoorten tot tropische planten en vooral héél veel etenswaar, want de Thai is gek op lekker eten!

We rijden door naar Kanchanaburi, een stadje gelegen aan de River Kwai, waar we de beroemde brug en dodenspoorlijn bekijken. Verder bezoeken we het kleine indrukwekkende museum en de oorlogsbegraafplaats. Op een drijvend vlot varen we de River Kwai af en genieten we van een lekkere lunch.

DAG 5 Kanchanaburi - Ayutthaya - Phitsanulok

Vandaag gaan wij langs de indrukwekkende ruines van Ayutthaya, wereldberoemd en bekend als de voormalige hoofdstad van Thailand. In een prachtige omgeving ontdekken we de overblijfselen en pagodes. Deze zijn erg mooi en geven een goed beeld van vroeger.

We rijden door naar Phitsanulok waar we 's avonds per Samlor (fietstaxi) de avondmarkt kunnen bezoeken. Hier kunnen we de plaatselijke folklore "Vliegende Morning Glory Groente Show" bijwonen waarbij een kok een handvol waterkerst in een gloeidend hete wok gooit waarna een vuurbal van wel enkele meters hoog kan ontstaan. Een spectaculair gezicht! (optioneel).

Optionele excursies

Samlor Tour met diner

Meer info over de excursies

DAG 6 Phitsanulok - Sukhothai - Chiang Rai


Vroeg ontbijt en daarna eerst op pad voor een kleine stadswandeling. In de vroege ochtend zien we namelijk Thaise monniken het straatbeeld kleuren. Op zoek naar eten zijn ze afhankelijk van wat de lokale bevolking aan hen geeft. Een bijzonder gezicht! Tijdens onze wandeling lopen we over de levendige ochtendmarkt waar de lokale bevolking nog altijd zijn inkopen doet. De vele stalletjes vol groenten, fruit en vleeswaren maken een kleurrijk geheel.

We reizen verder in noordelijke richting naar de andere voormalig hoofdstad van Thailand, Sukhothai. We bekijken het historische park met zijn vele oude paleizen en boeddhabeelden. Per fiets ontdekken we dit prachtige park vol indrukwekkende tempels. De overblijfselen in Sukhothai zijn in een aanzienlijk betere conditie dan die van Ayutthaya. Aan het eind van de dag komen we aan in Chiang Rai, waar we verblijven in een ruim opgezet resort met heerlijk zwembad!

DAG 7 Chiang Rai

Ontmoeting en lunch bij de bergstammen!

Vandaag brengen we een bezoek aan de Hmong en Lahu bergstammen. Zij nemen ons mee in hun tradities en eeuwenoude historie. Een unieke ervaring!

We rijden dwars door de indrukwekkende natuur en komen aan bij de Lanjia Lodge gebouwd in traditionele Hmong-stijl. Bij aankomst worden we opgevangen door een dorpeling die ons door het dorp van de hier wonende bergstammen rondleidt. Hij laat ons zien hoe belangrijk de machtige Mekong rivier is voor de bergstammen die in het gebied wonen. We bezoeken het huis van de medicijnman die ons uitleg geeft over de tradities van de Hmong en Lahu bergstammen. Met prachtig uitzicht over de machtige Mekong rivier lunchen we en in de verte kunnen we Laos zien liggen.

De rest van de middag is vrij en ter eigen besteding, hier in de omgeving is veel moois te zien. U kunt ontspannen in het hotel, of een Thaise massage boeken (optioneel).

Optionele excursies: Thai Massage

In de ochtend rijden we naar het beruchte opiumgebied van de Gouden Driehoek en zien we waar de landen Thailand, Laos en Myanmar samenkomen.  Hier bezoeken we het drielandenpunt en het interessante Opium museum. 

Vervolgens rijden we dwars door de indrukwekkende natuur en komen aan bij de Lanjia Lodge gebouwd in traditionele Hmong-stijl. Bij aankomst worden we opgevangen door een dorpeling die ons door het dorp van de hier wonende bergstammen rondleidt. Hij laat ons zien hoe belangrijk de machtige Mekong rivier is voor de bergstammen die in het gebied wonen. We bezoeken het huis van de medicijnman die ons uitleg geeft over de tradities van de Hmong en Lahu bergstammen. Met prachtig uitzicht over de machtige Mekong rivier lunchen we en in de verte kunnen we Laos zien liggen.

DAG 8 Chiang Rai - Chiang Mai

Onvergetelijke ervaring met de olifant!

In de ochtend brengen we een bezoek aan het beruchte opiumgebied van de Gouden Driehoek en zien we waar de landen Thailand, Laos en Myanmar samenkomen. Ook laten we u de sprookjesachtige Witte Tempel (Wat Rong Khun) zien, ongetwijfeld een van de hoogtepunten van uw reis.

Na het bezoek aan het Opiummuseum en de lunch reizen we verder naar Chiang Mai. In deze grootste stad van het noorden hangt een gemoedelijke sfeer en er is van alles te zien, maar de beroemde avondmarkt met honderden stalletjes is een echte must.

 Vandaag een dag vol hoogtepunten waarbij we starten met een bezoek aan het unieke project Elephant Valley. Dit project stelt rehabilitatie van de olifant in het wild tot ideaal doel en wil met het park een voorbeeld neerzetten waarin een olifant ‘gewoon’ olifant kan zijn.  
Als mens zijn wij vandaag te gast in zijn leefomgeving en leren we tijdens een wandeling door het natuurlijke verblijf op een verantwoorde manier meer over deze fascinerende reuzen. Ieder bezoek in Elephant Valley is uniek want hier bepaalt niet de mens maar de olifant waar hij gaat en wat hij doet. 

Daarna rijden we verder en laten we u de sprookjesachtige Wat Rong Khun zien, de artistieke boeddhistische Witte Tempel.  We reizen verder naar Chiang Mai, de grootste stad van het noorden, met zijn oude ommuurde binnenstad en gemoedelijke sfeer.  In en rondom de stad is er van alles te zien, maar de beroemde avondmarkt met honderden stalletjes is een echte must.

DAG 9 Chiang Mai

Vandaag is ter vrije besteding, in de omgeving van Chiang Mai is zoveel te doen dat er voor ieder wat wils is.

Zo kunt u een bezoek brengen aan het Elephant Nature Reserve . Hier kunt u meehelpen bij de verzorging van de olifanten. De werkzaamheden variëren van voeren tot wassen in de rivier, een unieke ervaring met de vriendelijke olifanten. Gezien de populariteit van deze excursie, kunt u deze reeds bij boeking reserveren.

Ook kunt u bijvoorbeeld naar het indrukwekkende nationale park Doi Inthanon vol groene natuur, prachtige watervallen en uitgestrekte plantages. Tevens zijn er mogelijkheden voor het volgen van Thaise kookles, of maak een spectaculaire tocht door de jungle, zwevend aan een kabel van boomtop tot boomtop. Oftewel in deze omgeving is meer dan genoeg te doen!

Optionele excursies

Canopy Tour - Jungle Flight
Elephant Nature Park
Fietstocht omgeving Chiang Mai

Meer info over de excursies

DAG 10 Chiang Mai

Na het ontbijt maken we een stadswandeling door het ommuurde centrum van de stad en bezoeken we onder andere het Lanna Folk museum. Daarna door naar de beroemde Doi Suthep tempel. Vanaf deze indrukwekkende goudgekleurde tempel heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. 

De middag is ter vrije besteding en kunt u gebruiken om te relaxen aan het zwembad of om één van de vele optionele excursies te boeken.

Optionele excursies:

Chiang Mai: Kunst & Nijverheid
Khantoke diner
Traditionele Thaise massage

DAG 11 Chiang Mai - Bangkok

Vandaag heeft u een vrije dag, er is de optionele mogelijkheid om Thais te leren koken. Wat is er nou leuker dan thuis de vakantieherinneringen ophalen door samen een heerlijk Thais gerecht te maken? Als eerste gaan we samen met de chef (Engelssprekend) naar de lokale markt om ingrediënten in te kopen, waarna u zelf in een authentiek Thais huis de heerlijkste gerechten leert klaar te maken. 

In de namiddag gaan we naar het station van Chiang Mai voor de terugreis per nachttrein naar Bangkok. Tevens bestaat de mogelijkheid om (tegen een toeslag) terug te vliegen naar Bangkok, waarbij u dan een extra nacht in Bangkok verblijft. U kunt deze keuze maken tijdens het boeken van deze reis.

Optionele excursies: Thaise kooklessen

DAG 12 T/M 14 Bangkok - Cha-Am/Hua Hin

In de ochtend komen we aan in Bangkok, waar we heerlijk ontbijten! Hierna worden we naar Cha-Am/Hua Hin gebracht, gelegen aan de Golf van Siam. We verblijven hier drie nachten in een heerlijk viersterrenresort aan zee, met zwembad. 

Tegen een meerprijs kunt u in een vijfsterrenresort in Hua Hin verblijven, of vliegen naar Koh Samui of Phuket voor een strandverblijf op een van deze tropische eilanden. 
 

Optionele excursies:

Wildlife Rescue Centre
Fietsen in Hua Hin
Thai Boxing Training

DAG 15 Cha-Am/Hua Hin - Bangkok - Amsterdam

Het is tijd voor de reis terug naar huis! Boordevol mooie herinneringen en leuke foto's gaan we richting de luchthaven van Bangkok voor de vlucht naar Amsterdam. Hier komt u later op de dag aan.

Rob Land Reizen is een merknaam van Rob Land Personal Touch Travel. De reizen die je via deze website boekt worden afgehandeld door Rob Land Personal Touch Travel. Daardoor vallen zij onder de ANVR reis- en boekingsvoorwaarden, en worden gedekt door SGR en Calamiteitenfonds.