Slide 148 Slide 210 Slide 227 Slide 142 Slide 131 Slide 197 Slide 178 Slide 169 Slide 216 Slide 183 Slide 228 Slide 156 Slide 193 Slide 230 Slide 174 Slide 177 Slide 229 Slide 205 Slide 159 Slide 161 Slide 206 Slide 226 Slide 179 Slide 218 Slide 204 Slide 164 Slide 130 Slide 153 Slide 129 Slide 211 Slide 214 Slide 139 Slide 196 Slide 184 Slide 199 Slide 202 Slide 138 Slide 201 Slide 166 Slide 128 Slide 212

Prive Rondreis met gids Sri Lanka en Malediven

Vertrek: dinsdag 20 maart 2018
Terugkomst: woensdag 4 april 2018
Lengte: 16 daagse reis
Status: Reeds voorbij
Prijs v.a.: €2479

DAG 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo

Vlucht vanaf Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo waar u de volgende dag aankomt.

DAG 2 Indische Oceaan

Transfer naar ons strandhotel met zwembad, waar u heerlijk kunt ontspannen na uw reis.
Vandaag verblijven we in een heerlijk strandhotel aan de Indische Oceaan. In de Upgrade versie verblijft u in het levendige vissersdorpje Negombo, midden in het gezellige centrum in een viersterrenhotel direct aan zee.
!Indien u vliegt met Etihad Airways, is uw kamer direct na aankomst op dag 2 beschikbaar.

DAG 3 Indische Oceaan - Anuradhapura

Vandaag neemt uw privéchauffeur u mee naar Anuradhapura, eeuwenlang de hoofdstad van Sri Lanka en daarom tegenwoordig de belangrijkste historische stad van het land. Nadat u ingecheckt bent in ons hotel, kunt u in de oude stad te overblijfselen uit een rijk verleden bekijken, zoals de prachtige witte dagoba van Ruwanwelisaya, omringd door een muur van olifanten. Ook ziet u de plek waar de heilige Bodhi-boom staat, een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten.

DAG 4 Anuradhapura - Sigiriya

In de ochtend kunt u genieten van het uitstekende hotel met een prachtige tropische tuin en heerlijk zwembad, voordat u via een schitterende route naar Sigiriya rijdt. U verblijft hier drie nachten in ons sfeervolle hotel nabij de leeuwenrots van Sigiriya.

U verblijft in Sigiriya in een comfortabel hotel. Bij de Upgrade versie verblijft u in een luxe viersterrenresort.

U kunt voorafgaand aan uw verblijf in Sigiriya eerst reizen naar Trincomalee met haar prachtige stranden aan de ongerepte oostkust. Ga naar Zelf Aanpassen.

DAG 5 Sigiriya

Bezoek aan een lokale familie in een traditioneel dorp

Na het ontbijt maakt u een wandeling door een dorpje in de omgeving, waarbij u kennismaakt met de lokale bevolking en haar gebruiken. Tevens drinkt u een kopje thee bij één van de gezinnen uit het dorp en wordt een lokaal schooltje bezocht. ’s Middags bekijkt u de oude koningsstad Polonnaruwa met de fraaie tempels en uit rots gehakte boeddhabeelden.

DAG 6 Sigiriya

’s Ochtends vroeg, wanneer het nog niet te warm is, vertrekt u naar de imposante rots van Sigiriya met het fort van koning Kasyapa en de beroemde fresco's van de Wolkenmeisjes. U kunt met de trappen helemaal tot bovenaan de rots komen, maar houdt u er rekening mee dat het een stevige klim is. Tegen de avond gaat u tijdens een schitterende jeepsafari op zoek naar wilde olifanten in één van de nabijgelegen nationale parken.

Bij de Upgrade versie van deze reis maakt u op deze dag een fantastische fietstocht in de omgeving van het hotel.

DAG 7 Sigiriya - Kandy

Vandaag brengt u eerst een bezoek aan de rotstempels van Dambulla met een adembenemend uitzicht over de vallei. Hierna rijdt u door naar Matale voor een bezoek aan de exotische specerijentuin. Na een wandeling door de tuin vervolgt u uw weg naar Kandy, de oude koningsstad, gelegen in een schitterende groene vallei.

Bij de Best Deal reis verblijft u in een uitstekend driesterrenhotel. In de Upgrade versie verblijft u in een rustig gelegen viersterrenhotel met prachtig uitzicht op de omgeving.

DAG 8 Kandy

In de ochtend bezoekt u de fraai aangelegde botanische tuinen van Kandy. Het is een oase van rust in de drukke stad, die ook door de lokale bevolking graag bezocht wordt. 's Middags verkent u het gezellige stadscentrum van Kandy op een bijzondere manier! U wordt per tuktuk opgehaald bij uw hotel en daarna door de stad gereden. U stapt uit bij de lokale markt, waar uw eigen chauffeur weer op u wacht. 
 

DAG 9 Kandy

Hoogtepunt voor elk bezoek aan Kandy is de Tempel van de Tand, waar volgens de overlevering een hoektand van Boeddha wordt bewaard. Het is één van de meest belangrijke religieuze plekken van het land en u maakt er een kleurrijke ceremonie mee met oorverdovend getrommel. In de avond woont u voorstelling bij van de traditionele Kandy vuurdansers.

DAG 10 Kandy - omgeving Negombo

Na het ontbijt rijdt u terug in de richting van de westkust, waar u incheckt in een hotel in de omgeving van Negombo. In de namiddag maakt u een schitterende boottocht door de dichtbegroeide lagune van Ranweli. Terug in het hotel geniet u van een heerlijk diner met vers seafood.

Bij de Best Deal reis verblijft u in een comfortabel driesterrenhotel. In de Upgrade versie verblijft u in een luxueus vijfsterrenhotel.

!U kunt uw rondreis in Sri Lanka verlengen met een vierdaags arrangement naar Nuwara Eliya, Tissamaharama en Galle. Ga naar Zelf Aanpassen.

DAG 11 omgeving Negombo

Op het programma staat vandaag in de ochtend een bezoek aan het vissersdorpje Negombo en de bijbehorende drukke vismarkt. In de haven ziet u allerlei felgekleurde vissersbootjes, waarmee de lokale vissers de zee op gaan. Na dit bezoek heeft u de mogelijkheid om optioneel een boottochtje in de omgeving te maken, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om van de zon te genieten aan het strand of het zwembad van het hotel.

DAG 12 Colombo - Malediven

Vandaag vliegt u vanaf Colombo naar Malé, de hoofdstad van de Malediven. Hier wordt u per speedboot naar uw resort gebracht, waar u kunt genieten van uw strandverblijf op een prachtig koraaleiland. 
Bij de Best Deal reis verblijft u in Club Rannalhi Resort in een standaard kamer. In de Upgrade versie verblijft u in het luxueuze Hudhuranfushi Resort.

DAG 13 EN 14 Malediven

Geniet van uw all inclusive verblijf op één van de mooiste plekjes op aarde: de Malediven. Ontdek de prachtige onderwaterwereld in het schitterende heldere water of rust uit op het heerlijke, bijna witte zandstrand.

DAG 15 Malé - Amsterdam/Düsseldorf

Vandaag wordt u afhankelijk van uw vluchttijd terug gebracht per speedboot naar de luchthaven van Malé, voor uw terugvlucht naar Amsterdam of Düsseldorf.
!Let op: Indien u met Emirates terugvliegt naar Amsterdam betreft het een 15-daagse reis en komt u dezelfde dag aan op Schiphol.

DAG 16 Aankomst Amsterdam/Düsseldorf

Aankomst in Amsterdam of Düsseldorf.

Rob Land Reizen is een merknaam van Rob Land Personal Touch Travel. De reizen die je via deze website boekt worden afgehandeld door Rob Land Personal Touch Travel. Daardoor vallen zij onder de ANVR reis- en boekingsvoorwaarden, en worden gedekt door SGR en Calamiteitenfonds.