Slide 159 Slide 183 Slide 196 Slide 199 Slide 161 Slide 216 Slide 148 Slide 218 Slide 131 Slide 201 Slide 204 Slide 178 Slide 177 Slide 174 Slide 230 Slide 169 Slide 138 Slide 205 Slide 164 Slide 212 Slide 156 Slide 184 Slide 128 Slide 179 Slide 142 Slide 210 Slide 226 Slide 228 Slide 206 Slide 227 Slide 229 Slide 202 Slide 139 Slide 153 Slide 197 Slide 211 Slide 193 Slide 129 Slide 130 Slide 214 Slide 166

Single groepsreis Singapore, Maleisie, Borneeo

Vertrek: woensdag 5 september 2018
Terugkomst: woensdag 19 september 2018
Lengte: 15 daagse reis
Status: Reeds voorbij
Prijs v.a.: €1899

DAG 1 Amsterdam - Singapore

Het is zover! Vandaag start onze reis met de non-stop vlucht naar Singapore.

DAG 2 Singapore

Aankomst in Singapore, smeltkroes van culturen. Chinezen, Portugezen, Britten en Indiërs, ze hebben allemaal hun voetsporen achtergelaten in de stad. Tijdens de citytour die we in de ochtend maken, zien we de hoogtepunten van de stad. We lunchen gezamenlijk, waarna we terug naar ons hotel rijden en de middag ter vrije besteding hebben om bij te komen van de reis.

DAG 3 Singapore - Kuching

Het grootste deel van de dag zijn we vrij om op eigen gelegenheid Singapore te ontdekken. Boek één van de excursies bij de reisleider, waarbij je bijvoorbeeld het tropische eiland Sentosa ontdekt of slenter lekker rond in Little India of in één van de vele shoppingcentra. In de namiddag vlucht naar Kuching. Na aankomst transfer naar ons hotel in de stad.

DAG 4 Kuching
Onze eerste kennismaking met het schitterende tropische regenwoud van Borneo! In Bako National Park zie je wilde orchideeën, exotische planten en neushoornvogels. Tegen zonsondergang kan je een wildlife cruise maken over de rivierdelta en de zee, op zoek naar de zeldzame probiscusapen.

DAG 5 Kuching - Batang Ai
We brengen een bezoek aan Semenggoh, waar verstoten of gewonde orang-oetans worden opgevangen en begeleid om zelfstandig terug te keren naar de jungle. In de bomen zien we hun nesten en met een beetje geluk laten ze zich zien! Vervolgens dieper Borneo in en uiteindelijk bereiken we na een korte boottocht onze overnachtingsplek, een resort dat gebouwd is als traditioneel longhouse. Het heeft een prachtige locatie aan de oevers van een zoetwatermeer en midden in de ongerepte natuur.

DAG 6 Batang Ai
Per boot varen we naar de traditionele Iban-stam die diep in de jungle woont. De Iban families leven gezamenlijk onder één groot dak: het longhouse. Vrouwen vlechten matten, kinderen spelen in de rivier en de mannen jagen met blaaspijpen op apen en vogels. Het stamhoofd vertelt ons over de traditionele leefwijze van de Iban en nodigt ons uit tot het drinken van een glaasje zelfgebrouwen tuak (rijstwijn). We genieten van een heerlijke picknick die ter plaatse voor ons wordt bereid en die we aan de rivier opeten.

DAG 7 Batang Ai - Kuching - Kuala Lumpur

We rijden weer terug naar Kuching, waarna we naar Kuala Lumpur vliegen. Ons hotel ligt op een toplokatie, midden in het levendige Chinatown! Vooral 's avonds is het er gezellig en kun je de leukste souvenirs op de kop tikken.

DAG 8 EN 9 Kuala Lumpur
De bruisende hoofdstad laat een mooie mix van oost en west zien, met enerzijds prachtige koloniale gebouwen en anderzijds ultramoderne winkelcentra. Tijdens de wandeling die we door de stad maken, is die mix goed terug te zien. We zien de kleurrijke wijken Little India en Chinatown en passeren de Jamed moskee en Central Market. We eten in een lokaal restaurantje of bij één van de eetstalletjes. Lastig om te kiezen uit zoveel lekkernijen! Dag 9 is ter vrije besteding.

DAG 10 Kuala Lumpur - Cameron Highlands

Roti proeven bij hindoeïstische Batu tempel

We bezoeken de indrukwekkende Batu Caves, een hindoe tempel vlak buiten de stad. We bekijken de heiligdommen en maken kennis met een aantal hindoeïstische tradities. Zo zien we de bijzondere bereiding van thee, proeven we roti en zien we hoe je een sari doek tot kledingstuk wikkelt. Wie wil kan een henna handversiering laten zetten! Vervolgens op weg naar de Cameron Highlands, een prachtig heuvelgebied met fruit- en theeplantages. 's Avonds genieten we van steamboat dinner, een vorm van fondue, die in deze omgeving erg populair is.

DAG 11 Cameron Highlands
We bezoeken een lokale groenten- en fruitmarkt en een theeplantage, met spectaculair uitzicht op de glooiende hellingen. Ook maken we kennis met de Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners van Maleisië die nog een semi-nomadisch leven leiden.

DAG 12 Cameron Highlands - Penang
In de middag aankomst in Penang, waar we de stad Georgetown ontdekken. De stad is enorm in ontwikkeling en wordt steeds interessanter, onder andere door de verrassende street art die je tegenkomt! We bezoeken de rijkversierde Khoo Kong Si tempel en de Street of Harmony, waar alle religies in één straat te vinden zijn. Ook bezoeken we de Clan jetties, complete dorpen op palen boven het zeewater, waar Chinese vissersfamilies van oudsher wonen. We verblijven in een heerlijk hotel met zwembad, direct aan zee gelegen.

DAG 13 Penang

Dag ter vrije besteding in Penang. Geniet van heerlijke zwembad bij het hotel of maak een dagexursie naar Penang Hill en de prachtige Kek Lok Si tempel. Tip voor in de avond: een bezoek aan het nabijgelegen Batu Ferringhi, waar na zonsondergang een gezellige avondmarkt is.

DAG 14 Penang - Amsterdam

Tot aan transfer naar de luchthaven vrije tijd. In de namiddag vlucht van Penang naar Singapore, aansluitend op de intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

DAG 15 Aankomst Amsterdam

Einde van een onvergetelijke reis.

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Bij het boeken van deze reis kunt u extra opties en/of verlengingen bijboeken.

 

Rob Land Reizen is een merknaam van Rob Land Personal Touch Travel. De reizen die je via deze website boekt worden afgehandeld door Rob Land Personal Touch Travel. Daardoor vallen zij onder de ANVR reis- en boekingsvoorwaarden, en worden gedekt door SGR en Calamiteitenfonds.