Slide 218 Slide 229 Slide 202 Slide 128 Slide 129 Slide 184 Slide 228 Slide 164 Slide 156 Slide 131 Slide 196 Slide 139 Slide 193 Slide 166 Slide 130 Slide 204 Slide 159 Slide 216 Slide 212 Slide 226 Slide 161 Slide 206 Slide 205 Slide 177 Slide 148 Slide 174 Slide 227 Slide 169 Slide 211 Slide 183 Slide 230 Slide 138 Slide 179 Slide 178 Slide 197 Slide 153 Slide 201 Slide 199 Slide 142 Slide 214 Slide 210

Single Groepsreis Veelbelovend Vietnam

Vertrek: vrijdag 11 mei 2018
Terugkomst: zaterdag 26 mei 2018
Lengte: 16 daagse reis
Status: Reeds voorbij
Prijs v.a.: €1399

DAG 1 Amsterdam - Hanoi

We vertrekken vanaf Schiphol voor onze vlucht naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam.

DAG 2 Hanoi

Na aankomst worden we naar ons hotel gebracht, waar we even kunnen bijkomen van de reis. Na de lunch maken we een kort ritje door de stad per traditionele cyclo, een ideaal vervoersmiddel om op rustig tempo het oude centrum te ontdekken, waar de Franse invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn. In de avond hebben we gezamenlijk een gezellig welkomstdiner. 

Het Ho Chi Minh mausoleum is tot midden december 2017 gesloten voor jaarlijks onderhoud.

DAG 3 Hanoi - Mai Chau
Na het ontbijt rijden we naar Mai Chau. Na de lunch in een traditioneel huis gebouwd op palen, kunnen we beginnen aan de tocht naar de Mai Chau vallei. Deze is omzoomd door perzikbomen. We lopen dwars door het fascinerende landschap en snuiven de sfeer op van het Vietnamese leven. In deze vredige omgeving overnachten we in een sfeervolle lodge tussen de rijstvelden.

DAG 4 Mai Chau

Een heerlijke vrije dag in deze prachtige omgeving. In de avond hebben we een gezamenlijk diner in het hotel. 

Optionele activiteiten:

Fiets- of wandeltocht White Thai villages
Bezoek Chieng Chau

DAG 5 Mai Chau - Hanoi

Na het ontbijt rijden we naar het dorpje Sa Linh. De ruige bergomgeving en de kleurrijke bevolking zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Na de lunch rijden we terug naar Hanoi, waar we in de avond aankomen.

DAG 6 Hanoi
U heeft de hele dag de gelegenheid om er zelf op uit te trekken in Hanoi. In de avond wonen we een voorstelling bij van het waterpoppentheater, een kunstvorm die in vroeger tijden in de rijstvelden werd beoefend. 

Optionele activiteiten:

Hanoi stadstour

DAG 7 Hanoi - Halong Bay

Onvergetelijke overnachting op een schip in Halong Bay

Vandaag rijden we naar Halong Bay, ongetwijfeld één van de hoogtepunten van onze reis! We gaan aan boord van onze boot waar we eerst genieten van een verse seafoodlunch. We varen door de baai en bezoeken een aantal van de karakteristiek gevormde grotten waar Halong Bay bekend om is of  we kunnen op het dek genieten van de adembenemende omgeving. Ook kunt u de pearl Farm bezoeken. In de avond gaan we in een baai voor anker om aan boord te overnachten.

DAG 8 Halong Bay - Hué

Na het ontbijt is er gelegenheid om te ontspannen op het dek en te genieten van het prachtige uitzicht. We varen terug naar de haven en rijden naar Hanoi, vanwaar we de nachttrein naar Hué nemen.

DAG 9 Hué - Hoi An

Na aankomst in Hué maken we een stadsrondrit, met bezoek aan de Verboden Stad met de keizerlijke paleizen, tempels en lotusvijvers uit de keizerlijke Nguyen dynastie. Vervolgens rijden we naar Hoi An, een charmant stadje waar de tijd stil is blijven staan. Hoi An laat zich uitstekend te voet ontdekken en we maken een wandeling door het oude stadje, waar we ons in het Vietnam van de 18de eeuw wanen. In de avond is er de gelegenheid om het nachtleven van Hoi An te ontdekken, want de stad heeft vele restaurantjes en bars.

DAG 10 EN 11 Hoi An

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Slenter door de schilderachtige straatjes van dit historische stadje, met vele winkeltjes, markten en het nabijgelegen strand. 

Optionele activiteiten:

Traditionele Vietnamese lantaarns maken
Fiets & boottocht Hoi An
Halve dagexcursie naar My Son, dat geregistreerd staat als Werelderfgoed 

 

DAG 12 Hoi An - Ho Chi Minh City (Saigon)

Indrukwekkende Cu Chi tunnels

We ontdekken hoe de Vietcong een ondergronds netwerk gebruikte tijdens de oorlog

Vanaf Danang vliegen we naar Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon, waarna we naar de bekende Cu Chi tunnels rijden. Dit verbazingwekkende ondergrondse netwerk werd door de Vietcong gebruikt tijdens de oorlog. In de middag rijden we terug naar Ho Chi Minh City, de grootste en drukste stad in Vietnam.

DAG 13 Ho Chi Minh City - Mekong Delta

Vandaag rijden we naar de Mekong Delta, ook wel de 'Rijstkom' van Azië genoemd. In de waterstad Cai Be stappen we op een boot en varen we over de rivier de Mekong. We stoppen onder andere bij een familiebedrijfje dat mierzoete rijstkoekjes maakt. We bezoeken de leuke drijvende markt en stoppen bij een eilandje, waar u heerlijk fruit krijgt aangeboden.

We varen verder naar Vinh Long via grachten, kanalen en kreken. Overal zijn drijvende markten en tuinen te zien. Op één van de eilandjes leert een gids ons hoe we lokale loempia’s of Vietnamese pannenkoekjes moeten maken. Uiteraard mogen we onze eigen creaties ook opeten! We overnachten in Can Tho.

DAG 14 Mekong Delta - Ho Chi Minh City

In de ochtend brengen we een bezoek aan de drijvende markten rondom Cai Rang, waarna we in de middag terugrijden naar Ho Chi Minh City. 's Middags maken we een stadsrondrit om de hoogtepunten van de stad te bekijken.

DAG 15 Ho Chi Minh City - Amsterdam

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld per fietstaxi Cholon ontdekken, Ho Chi Minh City's Chinatown. In de middag worden we naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht naar Amsterdam.

DAG 16 Aankomst Amsterdam

Aankomst op Schiphol en einde van een prachtige reis door een bijzonder land.

Rob Land Reizen is een merknaam van Rob Land Personal Touch Travel. De reizen die je via deze website boekt worden afgehandeld door Rob Land Personal Touch Travel. Daardoor vallen zij onder de ANVR reis- en boekingsvoorwaarden, en worden gedekt door SGR en Calamiteitenfonds.