Rondreis Amerika Rob Land Reizen

Enjoy The West, 23-daagse Fly Drive

Vertrek: 28-02-2023
Terugkomst: 21-03-2023
Lengte: 22 dagen
Status: Open

Vanaf € 2279

Reisomschrijving

Foto's

Enjoy the West

Deze autorondreis hebben wij speciaal samengesteld voor degenen die graag wat minder kilometers per dag rijden en liever een dag langer in een hotel in dezelfde plaats verblijven. Het aantal te bezoeken plaatsen is daardoor iets minder, maar u heeft wel ruim de tijd om van alle attracties en hoogtepunten te genieten.

Hoogtepunten
– San Francisco
– Monterey
– Los Angeles
– Grand Canyon National Park
– Monument Valley
– Lake Powell
– Bryce Canyon National Park
– Zion National Park National Park
– Las Vegas

Dag 1: Amsterdam – San Francisco

San Francisco

Na aankomst op de luchthaven van San Francisco haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum. Hier verblijft u de komende 2 nachten.

Dag 2: San Francisco

Alcatraz

Deze jonge en moderne stad lijkt het meest op een Europese stad, met een vleugje Victoriaanse romantiek. Bekijk de stad vanaf het hoog gelegen Nob Hill en geniet van Fisherman’s Wharf, Union Square, Chinatown en Alcatraz en maak een ritje per cable-car.

Dag 3: San Francisco – Monterey (ca. 200 km)

Fishermans warf in San Francisco

U rijdt verder naar het zuiden, naar het gezellige kunstenaarsstadje Monterey voor een bezoek aan Cannery Row. Deze plek is bekend van de schrijver John Steinbeck en de lokale markt bij Fisherman’s Wharf.

Dag 4: Monterey

Monterey

Geniet van de ontspannen sfeer van dit prachtig aan de kust van de oceaan gelegen stadje met haar vriendelijke bevolking. Via de beroemde en schilderachtige 17-Mile-Drive met prachtige uitzichten over de oceaan kunt u tevens een bezoeken brengen aan het charmante stadje Carmel.

Dag 5: Monterey – San Simeon (ca. 160 km)

Hearst Castle Historical monument

Vanuit Monterey rijdt u verder zuidwaarts en u passeert Big Sur, één van de meest romantische en tot de verbeelding sprekende routes van het land. De eindbestemming van vandaag is het badplaatsje San Simeon waar u vanavond zult overnachten. San Simeon is vooral bekend vanwege het Hearst Castle Historical Monument, gebouwd in opdracht van William Randolph Hearst, de beroemde en machtige krantenmagnaat.

Dag 6: San Simeon – Santa Barbara (ca. 225 km)

Klooster in Santa Barbara

Langs de kust rijdt u vandaag verder in zuidelijke richting naar Santa Barbara, één van Californië’s mooiste stadjes en gesticht in 1782 door Franciscaanse missionarissen. Vandaag de dag is Santa Barbara bekend vanwege de mooie architectuur, het milde klimaat, de luxe winkels en de uitgestrekte stranden.

Dag 7: Santa Barbara

Santa Barbara

U heeft de hele dag om heerlijk te genieten van zon, zee en strand. ’s Avonds kunt u lekker eten en drinken in één van de vele prima restaurants en gezellige bars. De kans is aanwezig dat u een bekende film- of tv-ster tegenkomt, want ook zij komen graag naar Santa Barbara voor hun ontspanning.

Dag 8: Santa Barbara – Los Angeles (ca. 200 km)

Los Angeles

Vandaag gaat u op weg naar de stranden rondom Los Angeles. Via de mooie kustroute komt u eerst in de bekende badplaatsen Malibu en Santa Monica. Op deze stranden werden vele afleveringen opgenomen van de bekende tv-serie Baywatch. Hierna arriveert u in Los Angeles.

Dag 9: Los Angeles

Beverly hills

Als u vandaag vroeg opstaat, heeft u nog vrijwel een hele dag om Los Angeles te verkennen. Universal Studios, waar vele bekende tv-series zijn en worden opgenomen, the Sunset Strip, Beverly Hills en Hollywood mogen eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken. Reserveer ook nog wat tijd om te winkelen in één van de vele outlet-shoppingmalls.

Dag 10: Los Angeles – Palm Springs (ca. 240 km)

Palm Springs

U kunt vandaag eerst lekker uitslapen, voordat u de kust verlaat en op weg gaat naar Palm Springs voor de overnachting. U kunt hier o.a. een ritje per kabelbaan maken naar de top van de San Jacinto Mountain.

Dag 11: Palm Springs – Phoenix/Scottsdale (ca. 430 km)

Joshua National park

Vandaag staat er een langere rit op het programma. Dwars door een woestijnlandschap en het Joshua National Park, met de kenmerkende hoge cactussen, verlaat u Californië en rijdt u Arizona binnen. Er is veel te zien in Phoenix zelf en in Scottsdale vindt u vele grote, moderne winkels en talloze kleine winkels met snuisterijen uit het Wilde Westen, zoals kleding, handwerk en door Indianen vervaardigde juwelen. Overnachting in Phoenix/Scottsdale.

Dag 12: Phoenix/Scottsdale – Sedona (ca. 190 km)

Montezuma's castle

U gaat vandaag het gebied van de hoge bergen, diepe dalen en beroemde nationale parken in. Via de Black Canyon Highway rijdt u langs Montezuma’s Castle, een oud indianendorp dat gebouwd is in een rotswand. De overnachting vandaag is in het gezellige en kleurrijke kunstenaarsstadje Sedona, temidden van rood/roze gekleurde zandsteenformaties.

Dag 13: Sedona – Grand Canyon National Park (ca. 200 km)

Oak Creek in Sedona

U rijdt verder door de roodgekleurde Oak Creek Canyon en langs het stadje Flagstaff, waar diverse western films zijn opgenomen. Na de korte rit van vandaag heeft u de rest van de dag de tijd om van dit wereldwonder te genieten. U verblijft de komende 2 nachten vlakbij het park.

Dag 14: Grand Canyon National Park

Grand Canyon

Nog een hele dag in en rondom de Grand Canyon. U kunt vandaag naar eigen wens invullen en bijvoorbeeld een helikoptervlucht door de canyon maken of een tocht helemaal tot op de bodem. De zonsop- en ondergang bieden u een spectaculair kleurenschouwspel.

Dag 15: Grand Canyon National Park – Monument Valley (ca. 425 km)

Monument Valley

Langs de zuidrand verlaat u de Grand Canyon en rijdt u verder door diverse uitgestrekte en verlaten indianengebieden, zoals het Navajo Indian reservaat in de richting van Monument Valley. De beroemde, steile rotsblokken en rotspartijen in het landschap zijn vaak het toneel van diverse films, vooral westerns en televisieseries. U verblijft de komende 2 nachten vlakbij Monument Valley.

Dag 16: Monument Valley

Monument valley

Vandaag heeft u een hele dag de tijd om op eigen gelegenheid van dit indrukwekkende landschap te genieten en ook even lekker te ontspannen bij het zwembad van uw hotel.

Dag 17: Monument Valley – Lake Powell/Page (ca. 150 km)

Lake Powell

Vandaag een korte rit. U verruilt het stof van Monument Valley voor het verkoelende water van Lake Powell. Dit enorme diepblauwe meer wordt opgesierd door prachtige, rode rotspartijen. U kunt hier heerlijk relaxen, een mooie boottocht over het meer maken en tussen de rotsen door zwemmen en diverse watersporten beoefenen, zoals surfen, waterskiën en natuurlijk jetskiën. Overnachting in Page, gelegen aan Lake Powell.

Dag 18: Lake Powell/Page – Bryce Canyon National Park (ca. 270 km)

Bryce Canyon National Park

De rit van vandaag voert u door uitgestrekte plateaus en u waant zich als het ware in het Wilde Westen. Via het stadje Kanab, een voormalig fort, arriveert u uiteindelijk bij het Bryce Canyon National Park. Dit park staat vol met door de natuur bizar gevormde rotspartijen; alsof iemand met hamer en beitel aan de slag is geweest. Overnachting nabij de ingang van het park.

Dag 19: Bryce Canyon National Park – Zion National Park (ca. 130 km)

Zion NP

’s Ochtends vroeg kunt u tijdens een wandeling genieten van een adembenemende zonsopgang boven de Bryce Canyon. Aansluitend rijdt u naar Zion National Park, met reusachtige rotspartijen, groene bossen en verkoelende riviertjes. Ideaal voor een picknick-lunch en een mooie wandeling! U overnacht vlakbij het park.

Dag 20: Zion National Park – Las Vegas (ca. 265 km)

Zion National Park

U verlaat de groene natuur van Zion en gaat op weg naar het woestijnlandschap waarin het grootste gokparadijs ter wereld ligt: Las Vegas. De glitter & glamour van deze stad zijn wereldberoemd en de komende 2 dagen kunt u dit zelf ontdekken.

Dag 21: Las Vegas

Las Vegas

U heeft de hele dag de tijd om deze flitsende stad te ontdekken. Bewonder tijdens een wandeling over ’the Strip’ de vele enorme hotels, waag een gokje in één van de ontelbare casino’s of maak een uitstapje naar de Hoover Dam, één van de hoogste door mensenhanden gebouwde dammen ter wereld. Of bezoek ’s avonds één van de vele wervelende shows en prima restaurants. U zult zich hier absoluut niet vervelen!

Dag 22: Las Vegas – Amsterdam

Las Vegas

Vandaag levert u uw huurauto weer in en is uw autorondreis ten einde.

Dag 23: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.