Lofoten Island Rob Land Reizen

Fins Lapland, 08 daagse Husky- en Sneeuwavontuur

Vertrek: 10-01-2024
Terugkomst: 17-01-2024
Lengte: 8 dagen
Status: Open

Vanaf € 1699

Reisomschrijving

Foto's

8-daags Husky- en Sneeuwavontuur Salla

In Salla kunt u rekenen op een heerlijke en afwisselende vakantie vol actie en avontuur en met extra veel huskyplezier. De gezelligheid is hier spreekwoordelijk en alles gaat heerlijk relaxed. U verblijft in een authentieke Finse bungalow aan de bosrand. Vrijwel iedere dag gaat u van hieruit op pad. Heeft u nog tijd over, dan is de skipiste op loopafstand.

Hoogtepunten
– 2 dagen huskysafari
– Bezoek rendierboerderij
– Sneeuwscootersafari
– Sneeuwschoenwandeling
– IJsvissen

 

Dag 1: Amsterdam – Lapland

Aankomst Fins Lapland

U vliegt comfortabel en rechtstreeks met Transavia vanaf de luchthaven Schiphol naar Fins Lapland. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw bungalow in Salla gebracht. De transfer duurt ca. 2 uur. U neemt uw thermokleding, bestaande uit overall, handschoenen en sneeuwlaarzen in ontvangst en er is een informatiebijeenkomst waarbij het definitieve weekprogramma wordt doorgenomen. Dit programma kan ook in de bus al worden uitgereikt. Het gepubliceerde dagprogramma is slechts ter indicatie. U ontvangt een lunch-snack en ’s avonds is een dinerbuffet inbegrepen.

Dag 2 & 3: Huskysafari

Huskysafari

Na het ontbijt, dat alleen op dag 2 is inbegrepen, volgen twee enerverende dagen die in het teken van de husky staan. U ontmoet de gids die u veel informatie geeft over de husky’s en hun training. De honden zijn enthousiast en hun geblaf en gehuil is tot in de verre omtrek te horen. Het enige wat ze willen is rennen. Nadat u vertrouwd bent geraakt met de honden wordt het startsein gegeven. U maakt beide dagen een tocht van ca. 5-6 uur door het winterwonderland (2 personen per slede). Zodra de honden in beweging zijn, hoort u alleen nog het gehijg en de knisperende sneeuw. U zult versteld staan van de kracht die de honden hebben en hoe hard de slede gaat op vlakke stukken. Met de voetrem houdt u de slee in bedwang en door uw gewicht te verplaatsen op de glijders kunt u meegeven in de bochten. Onderweg wordt gestopt voor foto’s, koffie en kunt u ruilen van plek in en op de slee. Op beide dagen is een wildernislunch bij het kampvuur inbegrepen. De honden worden intussen verzorgd om optimaal aan de terugreis te beginnen. U overnacht niet onderweg, maar in Sallatunturin Tuvat.

Dag 4: bezoek Rendierboerderij

Rendieren

U brengt een bezoek aan het Rendierpark van Salla waar uitgebreid wordt verteld over de rendierhouderij in Lapland. Hoe het was in vroeger tijden toen de Sami nog rondtrokken met hun kudde en tegenwoordig, met alle moderne middelen. Het is nog steeds een belangrijk middel van bestaan in dit deel van Finland. U gaat zelf de rendieren opzoeken in het bos waar ze bijgevoerd worden en de gids leert u hoe u het beste met de rendieren kunt omgaan. En dan is het uw beurt! U krijgt een authentieke rendierslee en uw eigen rendier. U leert hoe u de dieren moet inspannen en dan gaat u op weg. Rendieren zijn statige dieren en u zult versteld staan van hun kracht: met een eigenwijze, wat koddige draf trekken ze de slee langzaam maar gestaag vooruit. Als de slee eenmaal vooruit glijdt en u het gevoel heeft de controle over de slee te hebben, kunt u genieten van het landschap dat aan u voorbijtrekt. Natuurlijk luncht u in de buitenlucht bij een houtvuur. Het programma duurt ca. 3 uur en er geldt 1 persoon per slede.

Dag 5: Sneeuwscootersafari

Sneeuwscooter

Een ander noodzakelijk vervoermiddel in de diepe sneeuw is de sneeuwscooter. U maakt een tocht van ca. 2 uur door het winterwonderlandschap. De één rijdt en de ander geniet achterop. Het is niet mogelijk om de sneeuwscooter alleen te besturen. De gids verzorgt de koffiestop waarna u kunt wisselen van bestuurder. U heeft een geldig autorijbewijs (min. leeftijd 18 jaar) nodig en kleding, instructie, materiaal en benzine is verder allemaal inbegrepen. U behoudt een eigen risico, maar dit kunt u direct bij boeking afkopen (in de volgende stap van het boekingsproces). De rest van de dag is ter vrije besteding. Het is mogelijk om de skipistes van Sallatunturi te verkennen. Dit kan op ski’s of een snowboard maar ook per slee: er is een prima sledehelling. Wilt u zelf nog terug de stilte in: u kunt sneeuwschoenen of langlaufski’s huren en zelf een tocht maken: er zijn routes genoeg! En ook een fatbike is een leuk middel om de omgeving te verkennen.

Dag 6: Sneeuwschoenwandeling en ijsvissen

Sneeuwschoenwandelen

Na de paardenkrachten van gisteren, doet u het vandaag iets rustiger aan: u maakt eerst een sneeuwschoenwandeling. Het lijkt moeilijk van die ’tennisrackets’ onder uw schoenen maar dat valt erg mee. De sneeuwschoenen zorgen ervoor dat u niet wegzakt in de diepe sneeuw. De tocht gaat door de bossen. Als er veel sneeuw ligt, vraagt de wandeling wel wat van uw conditie. Gelukkig is er ook tijd om foto’s te maken en te genieten van de stilte! U wandelt naar een dik bevroren meer, waar u kunt uitrusten en uw geluk kunt beproeven met het ijsvissen. Gat boren, hengel uit en wachten tot ze bijten. Met of zonder vangst keert u na ca. 4 uur terug bij uw bungalow.

Dag 7: Vrije dag

Winterwonderlandschap met ondergaande zon

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Indien u nog een activiteit wilt reserveren, kunt u dat verderop in het boekingsproces aangeven bij de extra’s.

Dag 8: Lapland – Amsterdam

Einde van een bijzondere vakantie. U wordt in ca. 2 uur terug naar de luchthaven gebracht voor uw rechtstreekse vlucht naar Schiphol, Amsterdam met Transavia.