Warschau Rob Land Reizen

Welkom in Warschau

Vertrek: 21-06-2024
Terugkomst: 24-06-2024
Lengte: 4 dagen
Status: Open

Vanaf € 679

Reisomschrijving Padelreis Spanje

Foto's

Bijzonder Warschau!  ( maatwerk reis )

Warschau, de hoofdstad van Polen, ligt aan de rivier de Wisla in de provincie Mazovië en is één van de snelst groeiende steden in Europa. De investeringen van de afgelopen jaren zijn overal zichtbaar. Het is een fantastische stad om van restaurant naar café te struinen, maar ook om interessante historische bezienswaardigheden te bezoeken zoals de Barbican ruines, het Koninklijk Kasteel en St. John’s Kathedraal. Warschau is rijk aan musea, kunstgaleries, bioscopen, theaters en vele nieuwe accommodaties en restaurants. De oude Stad, welke op de UNESCO Wereld erfgoedlijst staat, is perfect behouden met vele oude overblijfselen. Muzikanten en schilders brengen de straten tot leven. De stad is een aantrekkelijke en goed bereikbare bestemming met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Warschau kent een gematigd landklimaat met koude winters en relatief warme zomers.

Terug in de tijd van de ‘Rooien’

Ga mee op ontdekkingstocht naar de originele, communistische arbeiderswijk die nog altijd in goede staat verkeerd. U bezoekt het Paleis van Cultuur en Wetenschap, gebouwd begin 1950, een cadeau van Stalin namens de Russische Natie. Dit paleis domineert de skyline met zijn 231 meter hoge toren. Vanaf het panorama platform op de 30ste verdieping heeft u een fantastisch uitzicht over Warschau. U luncht in een typisch vooroorlogse communistische bar om de ‘Pierogi’, Poolse knoedels, te proeven.

Tank u wel!

Voor dit programma onderdeel reizen we af naar het plaatsje Grojec, net buiten Warschau. Hier leert u schieten met bijzondere geweren en u leert rijden in heuse tanks. Natuurlijk houden professionele instructeurs u nauwlettend in de gaten. We serveren een soldatenmaaltijd, met erwtensoep en brood op een kampvuur, midden in de natuur.

Nachtelijke wodka tasting

Ontdek het rijke nachtleven van Warschau in een antieke bus en proef een selectie van Poolse wodka. Ook maakt u kennis met een verscheidenheid aan verschillende types Poolse bier, vergezeld met typische Poolse snacks. Om uw vingers bij af te likken! Samen met een gids ontdekt u het nachtleven en bezoekt u Boheemse barretjes, maar ook de chique nachtclubs in het centrum van de stad. Heeft u er al zin in?

Te voet door Krakau

Wanneer u een bezoek brengt aan Warschau, vergeet dan niet een kijkje te gaan nemen in Krakau. Een prachtige, historische, culturele stad, die eenvoudig per trein te bereiken is. Hier daalt u 360 treden naar beneden de 800 jaar oude zoutmijn in. Een wonderbaarlijke wereld van kapellen, een kathedraal, kunstig uit zout gevormde sculpturen en onderaardse meren. Deze ondergrondse wereld staat op de Unesco Wereld erfgoedlijst.

Leven in de bierbrouwerij

De Zywiec is één van de eerste en de meest beroemde bierbrouwerijen in Polen, gebouwd in 1856. In het oude, historische deel is 150 jaar later een interessant museum geopend. Het is een dynamische, interactieve expositie die de historie en het verleden van de Zywiec Brouwerij op indrukwekkende manier toont.