Studiereis Portugal

Impressie dag 1 (8/11) van de studiereis Algarve.
04.00 uur verzamelen we op Schiphol met 20 collega’s. Het is helemaal niet druk en zo zijn we al snel ingecheckt en door de security. Vanaf 06.00 uur boarden bij Gate D63 en om 06.30 vliegen we in minder dan 3 uur naar Faro. De koffers komen snel.
Bij het ophalen van de huurauto’s duurt het iets langer. We hebben 5 huurauto’s en met de kofferbakken helemaal vol vertrekken we richting Lagos. Onze eerste bestemming op een uur rijden vanaf de luchthaven. We komen rond 10.30 uur aan bij het hotel Marina Club Lagos Resort bij de jachthaven van Lagos. We kunnen gelijk de kamers al in en hebben een appartement met uitzicht op het zwembad en de haven. 11.00 uur een welkomstdrankje en om 12.00 uur worden we verwacht bij restaurant Don Sebastiao in het centrum. Een wandeling langs de haven en het water van 15 minuten brengt ons daar. We eten buiten op het terras een overweldigende lunch. En aan wijn en water geen gebrek. De chef Gomez komt met regelmaat even langs om te vragen of alles in orde is. Om 15.00 uur hebben we een afspraak in het hotel voor een rondleiding. We krijgen enkele appartementen, de spa en fitnessruimte te zien. Daarna hebben we vrije tijd tot 19.00 uur. Sommigen gaan wandelen, anderen met de auto’s nog een stukje rijden. Onder andere naar Fortaleza de Sagres, Cabo San Vincente en weer anderen blijven in de buurt van het hotel. 19.00 uur worden we verwacht bij de hotelbar. We kregen een opdracht voor een ster van de dag verkiezing. Elkaar interviewen over wie je bent en daarna opnemen in een filmpje. Een diner in het restaurant van het hotel en de uitreiking van de ster. Het is al een hele lange dag, bedtijd.

Vandaag (9 november) begon de dag met een ontbijt in de Marina Club Lagos Resort. Hierna kregen we een rondleiding door Lagos van de fantastische gids Diana, zij liet ons alle pareltjes zien . Van de prachtige vergezichten van de kust van Lagos naar het mooie en gezellige stadscentrum.Hierna hebben we een lunch gehad in het Restaurant Mar Déstorias, weer een 3 gangen menu weggespoeld met de lekkerste wijnen.Hierna hebben we vrije tijd met de auto’s  Er gaat een groepje naar Silves, een groep gaat naar Sagres en de grootste groep gaat richting Albufeira. Hier lopen we rond in het oude centrum en het strand. Hierna pakken we de auto en rijden naar de Strip. Dit is waar alle jongeren naar toe gaan om te drinken bij de barretjes…

Vanaf hier rijden we door naar de grotten van Benagil, het is beter te zien vanaf het water maar je krijgt een beetje een indruk van de door het water uitgesleten grotten. Ook hier zijn de vergezichten weer prachtig. Wat heeft de Algarve toch een prachtige kustlijn!

Op naar Carvoeiro, een leuk vissersdorpje dat direct aan een leuk baaitje ligt. Met alle vissers die hier hun vangst  aan wal brengen om te verkopen aan de restaurants. Heel erg leuke sfeer hier.Terug naar het hotel om snel om te kleden en naar Dom Henrique Lagos te gaan voor het volgende 3 gangen menu en weer met de meest heerlijke wijnen.

Wat een leerzame en leuke dag weer! De Algarve is een heerlijke bestemming, zelfs in het laagseizoen. Het weer is er prima, meestal zon ☀️, heel soms wat regen, maar de temperatuur is altijd rond de 18 á 20 graden hier. Heerlijk !

10/11 De laatste dag alweer.

We vliegen laat dus we hebben nog de hele dag de tijd om van alles te doen.Eerst een goed ontbijt, het was een gezellige avond in de bar de vorige avond.Zelden zo’n goed en uitgebreid ontbijtbuffet gehad in het Real Marina Hotel. Na het ontbijt stond er een boottocht op de planning.Deze start recht tegenover ons hotel zodat we er lopend naar toe konden.Een prachtige boottocht tussen de eilandjes die veranderen met eb en vloed.Sommige zijn zelfs bewoond door de vissers of zijn een zomerplaats voor de lokale bevolking.Heerlijk om even uit te waaien na een avondje feesten met de nodige drankjes.

Om 12 uur checken we uit en vertrekken we weer met de auto’s in verschillende richtingen.We hebben afgesproken dat we elkaar ontmoeten op de luchthaven bij de autoverhuur.Onze auto vertrekt met 4 personen naar Villamoura.

Een heerlijk toeristisch plekje met een haven en leuke winkeltjes en terrassen waar je de lekkerste drankjes kunt drinken. Het is de beste dag die week, het is ongeveer 22 graden met een lekker zonnetje, goed excuus om een terras uit te zoeken.

In Villamoura zelf hebben we ook geluncht, dit keer een simpele lunch, de rest van de week hadden we elke dag een 3 gangen lunch. Heerlijk maar erg veel.Hierna rijden we naar Vale de Lobo, een prachtig stuk Algarve met heel veel golfbanen en prachtige huizen.Hierna door naar Faro, de hoofdstad. We lopen door de stad om een beetje sfeer te proeven.Dit is een leuke stad om een dag te shoppen of te genieten van 1 van de vele terrasjes.

Hierna door naar de luchthaven om de auto in te leveren.De vlucht vertrekt om 19.20 op tijd. Na een goede vlucht nog een tijdje op de koffers moeten wachten.We nemen afscheid van iedereen op de luchthaven en gaan weer op pad naar huis.

Het waren een paar leuke dagen, veel gezien en geleerd. Ook van elkaar.