Beautiful Riga Rob Land Reizen

Rebels Riga

Vertrek: 23-10-2024
Terugkomst: 26-10-2024
Lengte: 4 dagen
Status: Open

Vanaf € 729

Reisomschrijving Padelreis Spanje

Foto's

Riga!   ( maatwerk reis , op aanvraag ) 

Riga is de levendige hoofdstad van Letland, één van de 3 Baltische staten gelegen in het uiterste oosten van de Oostzee. Sinds de onafhankelijkheid van Letland in 1991 heeft de stad zich ontwikkeld tot een moderne Europese stad. In Riga vindt u een mooie mengelmoes van moderne architectuur, met veel jugendstilgebouwen en gotische kunst verwerkt in indrukwekkende gevels. De Oostblokperiode is op sommige plekken nog goed zichtbaar. Meest kenmerkend voor Riga zijn de houten huizen. Met ruim 700.000 inwoners en een compact centrum, is het eenvoudig te voet de stad te bewonderen. Geniet van de vele uitstekende restaurants en het bruisende uitgaansleven! Het gematigd zeeklimaat zorgt voor koele winters en milde zomers.

Uit je dak

Aerodium is een vrije val simulator, de eerste verticale windtunnel in Oost Europa. Het breekt alle regels van de zwaartekracht. U vliegt omhoog met behulp van een grote ventilator die een ware ontploffing van luchtstromen produceert van wel 200 kilometer per uur! De spierpijn krijgt u er de volgende dag gratis bij.

De bob rijdt

Leden van het Letse Nationale Bobslee team helpen u zo goed mogelijk de officiële bobsleebaan in Sigulda af te glijden. U klettert omlaag met een snelheid van niet minder dan 100 kilometer per uur! Er zijn maar 10 plekken op de wereld waar dit mogelijk is voor het publiek.

Kom je buiten ssspelen

Stelt u zich een bordspel voor zoals het Slangenspel, maar dan in het groot, in het centrum van Riga. De speelvelden zijn virtuele locaties om u heen en de speelstukken zijn echte mensen. In plaats van het gooien van de dobbelstenen moeten de spelers vragen beantwoorden. Het juiste antwoord beweegt het team vooruit of juist verkeerd achteruit. Strategisch inzicht is een belangrijk onderdeel van het spel. Daarnaast ontdekt u de stad op een ludieke manier.

Gastronomische toer

De chef-kok neemt u mee naar een lokale markt. Tijdens het foerageren en gemarchandeer met leveranciers, leert u uit de eerste hand over vaak onbekende lokale producten. Hij brengt u tevens op de hoogte van de traditionele en hedendaagse toepassingen in de lokale keuken. Na de aankoop van de verse en lekkerste ingrediënten, keert u terug  naar een volledig uitgeruste keuken om van de buit te genieten.

Bijzonder snelle bijen

Zin in een onvergetelijke ervaring? Stap in een straaljager van Baltic Bees en ervaar de G-krachten op uw lichaam. Uw vlucht kan gefilmd worden door drones en on-board GoPro’s, zodat u het nog menigmaal opnieuw kunt beleven, ditmaal vanuit uw luie stoel.

Laat een reactie achter