Mykonos

Met Transavia vlogen wij vanaf Amsterdam naar Mykonos, een eiland behorend tot de Griekse eilandengroep Cycladen. 

We waren hier op uitnodiging van Travel Impressions en onder de indruk waren we zeker, zij doen hun naam eer aan.

Mykonos is een luxe bestemming met prachtige hotels en ook op culinair vlak kom je hier niets te kort met geweldige restaurants en wijnen!

De hoofdstad Mykonos Stad wordt ook wel Klein Venetië van Griekenland genoemd met smalle straatjes vol met bouganville en een mediterrane sfeer.

Over het hele eiland is laagbouw en de karakteristieke witte huisjes met blauwe daken vind je overal net als de typische Don Quichote windmolens.

De mensen op Mykonos zijn zeer vriendelijk en enorm behulpzaam.

De beste manier om het eiland is te verkennen is per scooter of huurauto. Houdt er wel rekening mee dat de straatjes smal zijn en dat er niet op hoge snelheid gereden kan worden.

Ondanks dat de afstanden niet groot zijn ben je wel iets langer onderweg. Van Oost naar West in ca. 35 minuten om een idee te geven.

In de zomermaanden is Mykonos stad te vergelijken met Ibiza, bekende dj’s, beachclubs en mooie loungebars, alles is hier te vinden.

De Buddha Bar is een van de hotspots waar je heerlijke sushi kunt eten en genieten van loungemuziek met een waanzinnig uitzicht. Advies is om hier vooraf te reserveren.

De cheesecake is een aanrader, die moet je zeker een keer proberen als je er bent ! 

Mykonos kent mooie stranden, voorbeelden hiervan zijn Paradise Beach, Super Pardise Beach , Platiyalos en Elia. De zee rondom het eiland heeft 50 tinten blauw en overal heb je een geweldig uitzicht.

Wil je een  luxe topvakantie hebben boek dan een van de hotels van de Myconian Group. Mijn favoriet was Myconian UTOPIA.

Concluderend:

Mykonos is zonder twijfel het meest mondaine eiland van Griekenland!  In de zomermaanden trekt een groot aantal toeristen voor vakanties, van over de hele wereld, naar Mykonos. Het nachtleven is bijzonder spectaculair, de hoofdstad gezellig en de accommodaties variëren van eenvoudig tot zeer luxueus.

Laat een reactie achter