Nieuwsbrief juni 2020

Beste klant,

Stapvoets gaat Europa van het slot en vorige week kondigden enkele landen aan dat toeristen aankomende zomer welkom zijn.  Helaas heb ik geen glazen bol maar mijn reislustige hart gaat wel sneller kloppen bij het horen van dit soort nieuwsberichten. Zou het? Mogen we wonderschoon Europa binnenkort herontdekken?

In deze nieuwsbrief neem ik je alvast mee naar de Balkan. Alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie zijn er te vinden. De natuur is er overweldigend, de authentieke steden sfeervol en het is een genot om de kristalheldere zee in te duiken. Daarnaast ontdek je in deze editie de diepste donkerste grotten in Europa.

Deze maand lees je:

 • Top 5 verrassende bestemmingen in de Balkan

 • Vijf must-sees in Kroatië

 • Wist je dat? Donkere grotten in Europa

Top 5 verrassende bestemmingen in de Balkan

Met de Balkan wordt het schiereiland bedoeld dat zich vanaf de rivieren de Sava en de Donau naar het zuiden uitstrekt tot aan de zuidpunt van Griekenland. Het gebied omvat Albanië, Bulgarije, Griekenland en de voormalige landen van Joegoslavië dus Kroatië, Slovenië, Servië, Noord-Macedonië, Kosovo, Montenegro en Bosnië-Herzegovina. De vlakke gedeeltes van Servië en Kroatië vallen, strikt genomen, buiten de Balkan. Roemenië wordt op grond van bepaalde culturele criteria juist wel tot de Balkan gerekend. Het gebied kenmerkt zich door een spectaculaire kustlijn, een ongerept bergachtig binnenland, schitterende natuurparken en charmante steden met een kleurrijke cultuur.
LEES VERDER VOOR EEN VOORPROEFJE »

Vijf must-sees in Kroatië

Met deze top 5 van bezienswaardigheden ontdek je dé must-sees van Kroatië. Wist je dat er meer dan 700 eilanden in Kroatië zijn? Daarvan zijn er 48 bewoond. Kroatië is daarmee het ideale land om te eilandhoppen! Kroatië biedt daarnaast een fraaie mix van cultuur en natuur. Je bent er net zo goed op je plaats voor een strandvakantie als voor een actieve vakantie of een stedentrip.
BEKIJK DE MUST-SEES »

Wist je dat?

 • Slovenië meer dan 7000 grotten heeft? Hiervan zijn er circa 20 open zijn voor het publiek.
 • je in de Postojna grotten in Slovenië een concert kunt bijwonen in de ondergrondse concertzaal?
 • de Grotten van Han de enige Belgische attractie is die in de Michelingids met drie sterren staat gewaardeerd?
 • de Grotten van Lascaux in Frankrijk wereldberoemd zijn om de vele rotstekeningen? De schilderingen zijn gemaakt tussen 12000 en 20000 vóór Christus.
 • de Eisriesenwelt in Werfen in Oostenrijk de grootste ijsgrot ter wereld is?
 • in grotten langs de kustlijn van de Balkan een zeldzame salamander leeft, genaamd de olm?
 • de Voronjagrot in Georgië de diepste grot ter wereld is (2190 meter)?

Nieuwsbrief mei 2020

Beste klant,

Het coronavirus houdt de wereld nog stevig in zijn greep, maar er is gelukkig weer licht aan het einde van de tunnel. Steeds meer landen lijken de virusuitbraak onder controle te krijgen en verschillende landen zijn al begonnen met het uitrollen van een exitstrategie. We zullen weer kunnen reizen al is het op dit moment nog onzeker wanneer. Een vakantie in eigen land is deze zomer sowieso mogelijk en dat is zeker geen straf want er is veel moois te ontdekken in eigen land.

In deze nieuwsbrief neem ik je mee langs de highlights die ons land rijk is. Van een wandelvakantie door ongerepte natuurgebieden tot strandvakanties en pittoreske dorpen.

Deze maand lees je:

 • Vijf mooiste bestemmingen in eigen land

 • Top 5 met leuke steden in Nederland

 • Wist je dat? Weetjes over Nederland

Vijf mooiste bestemmingen in eigen land

Spot ‘the big four’ in Nationaal Park Hoge Veluwe of zoek het hoogste punt van Nederland op. Op Vlieland waan je je in Namibië en in Laag Holland herontdek je oer-Hollandse plaatsen en landschappen. Combineer cultuur en natuur in De Biesbosch en geniet van dagtochten in de omgeving. In Nederland is geen tekort aan leuke vakantiehuisjes en villa’s midden in de natuur en op aantrekkelijke vakantieparken. Je kunt zorgeloos op vakantie in eigen land binnen de richtlijnen van het RIVM. Neem contact met mij op, ik vertel je er graag meer over. Nederland is een veelzijdig vakantieland dat veel te bieden heeft.
LEES VERDER »

Top 5 met leuke steden in Nederland

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn we eerder geneigd de natuur op te zoeken dan een stad doordat we de drukte willen ontlopen. Toch zijn er in alle steden ook genoeg rustige en interessante plaatsen te ontdekken. Laat je verwennen in een mooi hotel tijdens een stedentrip in eigen land.
BEKIJK DE TOP 5»

Wist je dat?

 • Met een gemiddelde lengte van 183 cm voor mannen en 170 cm voor vrouwen Nederlanders de langste mensen ter wereld zijn? Wij worden op de voet gevolgd door de inwoners van Letland en Estland.
 • Gin uitgevonden werd in Nederland? Gin is een variant van Jenever, dat in de 16e eeuw gebruikt werd voor medicinale doeleinden.
 • Nederland het eerste land ter wereld is dat het homohuwelijk legaliseerde? Dit was in 2001.
 • De gemiddelde Nederlander zo'n twee kilo drop per jaar eet, wat het totaal 32 miljoen kilo per jaar maakt? Er is geen land ter wereld waar meer drop wordt gegeten.
 • Nederland de hoogste bevolkingsdichtheid in Europa heeft met 487 inwoners per vierkante kilometer?
 • Er 165 grachten met een lengte van 75km en meer dan 1500 bruggen in Amsterdam zijn? Sinds 2010 staan de hoofdzakelijk 17e eeuwse grachten zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco. De oudste gracht stamt al uit 1385, namelijk de Oudezijds Voorburgwal.
 • Er in Nederland meer fietsen dan mensen zijn? Volgens de laatste schattingen zijn er 22,8 miljoen fietsen in Nederland. Daarmee bezit iedere Nederlander dus ruim 1,3 fiets, en dat is uniek in de wereld.
 • Iets meer dan een kwart van Nederland onder het gemiddelde zeeniveau ligt? Vaalserberg ligt op slechts 323 meter boven de zeespiegel en is daarmee het hoogste punt van Nederland.

Nieuwsbrief april 2020

Beste klant,

Vanwege de actuele situatie is deze nieuwsbrief anders dan jij van ons gewend bent. Over de hele wereld zijn populaire bezienswaardigheden en bestemmingen gesloten. Op vakantie gaan is niet meer zo vanzelfsprekend als enkele weken geleden. De situatie veranderde zo snel dat het lastig was om bij te benen. Voor onze reizigers en voor ons als persoonlijke reisadviseurs.

Wij willen jou en al onze klanten dan ook heel erg bedanken voor alle begrip en geduld in deze moeilijke periode. Onze prioriteit ligt bij het adequaat reageren op de veranderende maatregelen zodat we onze klanten kunnen helpen en adviseren daar waar nodig. Wij hopen snel weer samen de mooiste droomreizen te mogen samenstellen. Eerst gaan we met elkaar dit verwoestende virus bestrijden door juist thuis te blijven. Blijf vooral gezond en positief.

In deze nieuwsbrief nemen we jullie digitaal mee op reis. In deze roerige tijden kunnen we allemaal wel een goede dosis reisinspiratie gebruiken. We ontdekken China, Parijs, Hawaii en nog veel meer fraaie bestemmingen. Ook komen de leukste films over reizen aan bod. Dream now, travel later!

Deze maand lees je:

 • De mooiste virtuele reizen rond de wereld

 • Vijf leuke films over reizen

 • Wist je dat? Weetjes over brievenbuspost

De mooiste virtuele reizen rond de wereld

Wat hebben de Great Barrier Reef in Australië, de Chinese muur en de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad met elkaar gemeen? Je kunt deze schitterende plekken virtueel bezoeken. Van actieve vulkanen tot exclusieve culturele instellingen en van historische steden tot diepe grotten, je waant je op de meest buitengewone bestemmingen. Wij stelden een lijst samen van boeiende virtuele rondleidingen die je vanuit je eigen huis kunt doen.
LEES VERDER »

Vijf leuke films over reizen

Laat je inspireren door deze vijf beste reisfilms. Droom weg bij exotische oorden, fascinerende roadtrips en ongerepte landschappen. Werk alvast je bucketlist bij voor de toekomst. Zo kom je de komende tijd wel door!
VIJF LEUKE FILMS»

Wist je dat?

Er is in lange tijd niet zoveel gebruik gemaakt van persoonlijke brievenbuspost als in deze laatste weken. Verjaardagskaarten toveren een glimlach op de gezichten van jarige kinderen in tijden van thuisisolatie.  En er is toch niets mooiers voor opa en oma dan een kaartje te ontvangen van de kleinkinderen?
 • Het oudste postkantoor ter wereld  te vinden is  in het  stadje Sanquhar in Schotland in het historische graafschap Dumfriesshire? Het postkantoor werd opgericht in 1712.
 • ’s Werelds hoogste postkantoor op een hoogte van 4.400 m boven zeeniveau gelegen is? Het postkantoor staat in Hikkim, een klein geïsoleerd dorp in de Himalaya.
 • Janet Barrett, een pensioneigenaar in Weymouth in Engeland, in 2008 een uitnodiging ontving voor een tweede kerstdagfeest, die op 29 november 1919 was gepost? De brief was 89 jaar onderweg!
 • De diepste brievenbus van de wereld in Susami, Japan, 10 meter onder water staat?  Per jaar worden 1000 à 1500 poststukken verstuurd via de onderwater brievenbus.

Nieuwsbrief maart 2020

Beste klant,

Er zijn zo van die reizen die je je hele leven bijblijven en deze bestemmingen zouden daar weleens een voorbeeld van kunnen zijn. Chili, Argentinië en Paaseiland zijn echte ‘van de gebaande paden’ bestemmingen. Je ontdekt ruige, gevarieerde landschappen en mysterieuze culturen met een interessante geschiedenis.

In deze nieuwsbrief zoomen we in op deze bestemmingen. Zo vertellen we je over de mooiste bezienswaardigheden in Chili, uiteenlopend van woestijngebieden tot bergketens en geven we je vijf redenen om jouw volgende reis naar Argentinië te boeken! Ook het afgelegen Paaseiland komt aan bod met de allerleukste weetjes.

Deze maand lees je:

 • De mooiste bezienswaardigheden van Chili

 • Vijf redenen om naar Argentinië te reizen

 • Wist je dat? Weetjes over Paaseiland

De mooiste bezienswaardigheden van Chili

Chili is één van de meest veelzijdige landen in de wereld. Het land is ongeveer 4.500 kilometer lang en heeft hierdoor een gevarieerd landschap. Van enorme gletsjers tot woestijnen en van de kleurrijke steden tot alpaca herders in de bergen, alles is te vinden in het indrukwekkende Chili. Staat er een reis naar dit land op de planning? Vergeet dan niet deze bezienswaardigheden te bezoeken!
LEES VERDER »

Vijf redenen om naar Argentinië te reizen

Argentinië kent een interessante geschiedenis en cultuur, mooie geografie, een bruisend nachtleven en een unieke lokale keuken. Geen wonder dat het land jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Lees snel de vijf redenen waarom jij ook binnenkort een bezoek moet plannen.
VIJF REDENEN »

Wist je dat?

 • Het Paaseiland zijn naam te danken heeft aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen? Hij ontdekte het eiland op paaszondag, 5 april 1722.
 • Het eiland vooral bekend is vanwege de paaseilandbeelden die ook Moai worden genoemd? Deze beelden vind je over het hele eiland.
 • Paaseiland het meest afgelegen bewoonde stukje land op aarde is? Daarom wordt het ook wel Rapa Nui genoemd, wat vrij vertaald ‘navel van de wereld’ betekent.
 • Het hele Paaseiland sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Het wordt door UNESCO als een ‘uniek cultureel fenomeen’ omschreven.
 • De bevolking van Paaseiland een opmerkelijke vorm van pictografisch schrijven (Rongo Rongo) erop nahield. Deze is tot nu toe nog niet ontcijferd.